První dohrávka. Ve středu přijedou fotbalisté Živanic

Kolínští fotbalisté mají před sebou první jarní dohrávku. Ve středu 19. dubna vyzvou v rámci odloženého šestnáctého kola České fotbalové ligy Sokol Živanice. Utkání začne v 17 hodin, buďte u toho!

Přestože v sobotu bylo z důvodu silného pátečního deště hřiště pod vodou a nebylo tak způsobilé sehrání zápasu s Přepeřemi, na středeční dohrávku s Živanicemi je vše dobře připravené. Cíle domácího celku však zůstávají stejné jako pro odložený víkendový zápas – odčinit venkovní porážku ve Velvarech a udržet domácí neporazitelnost. Případné vítězství může Kolíňáky posunout ze čtvrtého na třetí místo před Brozany (které ale ve středu čeká dohrávka s Chlumcem nad Cidlinou) a posunout se na rozdíl jednoho bodu ke druhým Velvarům. Po dvaceti zápasech mají kolínští fotbalisté třicet tři bodů, skóre 36:35 a bilanci 10-3-7. Jiřímu Sodomovi chybí jediný gól k dotažení se na vedoucí trio střelců – Ladislava Vopata (Slovan Velvary), Radka Voltra (Viktoria Žižkov) a Davida Černého (FK Ústí nad Labem), všichni mají po čtrnácti gólech.

Živaničtí hráči zažívají odlišnou sezonu oproti minulému ročníku, kdy skončili na třetím místě, o sedm bodů za prvními Zápy. Tentokrát se trápí na chvostu tabulky a každý bod je může přiblížit k úspěšnému závěru sezony. Aktuálně jsou s jednadvaceti body na čtrnáctém místě, na předposlední Přepeře mají náskok dvou bodů (ovšem Přepeře mají dva zápasy k dobru). Z jarních šesti zápasů vytěžili osm bodů – remízy s Jabloncem B a Zápy, vítězství s Hradcem B a Teplicemi B. Naopak ztratili ve velmi klíčovém duelu, padli v Přepeřích 1:0. Aktuálně mají skóre 35:34 a bilanci 4-9-8. Nejlepším střelcem týmu je s osmi přesnými zásahy David Petrus.

Mužstva se navzájem znají velmi dobře především z divizních sezon. Nejprve se setkávala v sezoně 2008/09, následně od sezony 2016/17 do 2017/18, kdy Živanice postoupily do České fotbalové ligy. Z celkem sedmi duelů odešli Kolínští vítězně třikrát – včetně dosud posledního zápasu na podzim aktuálního ročníku, kdy dotáhli jednobrankovou ztrátu a tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodl Jiří Sodoma, Kolín vyhrál 3:2. Živaničtí dokázali ve vzájemných zápasech vyhrát čtyřikrát.