Další venkovní ztráta. Kolín padl ve Velvarech

Souboj o druhé místo vyzněl lépe pro kolínského soupeře. Kolín se v páteční předehrávce dvacátého prvního kola sice ujal vedení, domácí však dvěma góly skóre otočili. Kolínští na velvarskou otočku už nedokázali zareagovat a po prohře 2:1 se propadli na čtvrté místo.

V úvodních minutách patřil míč domácím kopačkám. K prvnímu většímu závaru se však dostali až ve čtrnácté minutě, kdy dobře zaúřadovala kolínská defenziva s brankářem Přibylem. Po čtvrt hodině hry začalo dobývání druhé strany. V osmnácté minutě Šnajdr dobře vystihl domácí přihrávku a pasem za obránce našel Jiřího Sodomu, který s přehledem prostřelil velvarského Štefana – 0:1. 

Domácí odpověděli ve dvacáté třetí minutě. První pokus Kotta Přibyl vyrazil, následné nekompromisní dorážce Březiny už čelit nedokázal – 1:1. Oba týmy si v průběhu dalších minut vytvořili několik příležitostí, včetně domácí standardky těsně za hranicí pokutového území ve čtyřicáté čtvrté minutě. Výborný Přibyl i v tomto případě předvedl velmi dobrý zákrok a gól do poločasového hvizdu nepadl.

Do druhé poloviny opět vstoupili aktivněji domácí. Počáteční tlak sparťané přežili, zajímavě to pak zkoušel Vondráček. Brankář Štefan vyběhl zhruba třicet metrů, hlavičkoval pouze právě na Vondráčka, který vystřelil z téměř poloviny hřiště, bohužel mimo. Dlouho se hrálo mezi vápny, až v padesáté deváté minutě se musel Přibyl znovu protáhnout proti razantní střele Březiny. Na druhé straně předvedl letecký zákrok Štefan v šedesáté páté minutě, rovněž úspěšně.

Klíčová byla sedmdesátá minuta. Přetažený roh na druhou stranu hřiště, tečovaný centr do vápna a vítězná trefa Chábery – 2:1. Na otočení skóre hosté reagovat nedokázali a padli i ve třetím venkovním zápase jarní části České fotbalové ligy. Příští týden sparťané v Borkách změří síly se čtrnáctými Přepeřemi. Buďte u toho!

STATISTIKY

Branky: Březina, Chábera – Sodoma.
Rozhodčí: Doubrava – Švagr, Ježek.
ŽK: Kott – Sodoma J., Snížek, Breda.
Diváci: 220.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Hakl, Soběslav, Štancl – Snížek (71′ Koutský), Vondráček (K), Milec, Čapek, Šnajdr (71′ Breda) – Veselý, Sodoma J.

FK Slovan Velvary: Štefan – Rubeš, Drozda, Chábera, Šustr (85′ Havránek) – Šimkovský (Schneider), Kott, Richter (90′ Duong), Jakab – Vopat (90′ Šlegl) – Březina (74′ Kim).