Tři body z Mladé Boleslavi. Kolínští zlomili mizérii

Kolíňáci v neděli zajížděli do Mladé Boleslavi. Ze hřiště místní rezervy chtěli odvézt tři body, protože situace v tabulce po třech nezdarech v řadě začínala být nedobrá. A povedlo se. Kolínští vybojovali díky gólům Čapka a Veselého vítězství 2:1.

Místo Petra Pavlíka se provizorně na lavičku kolínského mužstva postavil manažer A-týmu Jaroslav Havrda. „Domluvili jsme se, že povedu páteční předzápasový trénink a nedělní zápas. Následně se budeme snažit podepsat nového trenéra,“ říká Havrda. V základní jedenáctce udělal oproti zápasu v Živanicích několik změn. Kvůli třízápasovému trestu za červenou kartu v Živanicích nemohl nastoupit Soběslav, naopak od začátku začal Neuberg. V bráně Tůmu vystřídal Přibyl, naskočil Trýzna a po odmlce se znovu představil mladíček Soukup.

Kolínští byli od začátku hladovější. Výsledkem toho byly dva góly v rozmezí čtvrt hodiny. Nejprve se po precizním útoku o jednom až dvou dotecích v 18. minutě prosadil z první Pavel Čapek – 0:1. Ve 34. znovu využili rychlý brejk. Centrovaný míč propadl mezi prsty domácího brankáře Šedy, čehož využil dobíhající Veselý – 0:2. „I když tam byly dobré individuální výkony, od nás to byl hlavně perfektní týmový výkon. Hráči bojovali jeden za druhého, díky čemuž jsme vyzráli nad kvalitou Mladé Boleslavi,“ říká Havrda.

Domácí se zpátky do zápasu dostali po změně stran v 52. minutě. Mladoboleslavští zachytili kolínskou rozehrávku na polovině hřiště a přestože se Přibyl rozhodl vyběhnout proti centrovanému míči, Kaulfus byl u něho dříve a snížil na 1:2. Na víc se však domácí gólově nezmohli a Kolínští si z Mladé Boleslavi odvezli velecenné tři body.

STATISTIKY

Branky: Kaulfus – Čapek, Veselý.
Rozhodčí: Vojtěch – Matějka, Turek
ŽK: 
Diváci: 50.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Hakl, Soukup, Neuberg, Šnajdr – Štancl – Trýzna (90′ Kamyshanov), Vondráček, Breda (84′ Babeshko), Čapek (70′ Snížek) – Veselý.

FK Mladá Boleslav B: Šeda – Kodad, Rulc (K), Yarosh (46′ Peterka), Kaulfus, Dohalský, Vostřel (73′ Tichý), Tvrdý (90+1′ Novák), König, Král, Howard.