Ilustrační

Generálka: Pět gólů a drama

Kolínští fotbalisté sehráli v sobotu 24. února poslední přátelské utkání zimní přípravy. V generálce před ostrým startem České fotbalové ligy hostovali na půdě Slavie Praha kategorie U19. Mladíkům nastříleli pět gólů, jenže o vedení málem přišli. Nakonec zvítězili 5:4.

Mužstvo trenéra Douděry nastoupilo do utkání i s nováčky Myškou v bráně a Beránkem v obraně. Kromě Rybičky se na lavičce objevil i Andrej Tsopa, který naposledy hrál za divizní Libiš a má také starty za ukrajinskou futsalovou reprezentaci.

Kolíňáci si proti mladému a běhavému soupeři šli pro vítězství a do konce poločasu vedli 2:1. Ve druhém poločase vedli zaslouženě o tři branky, jenže několika minutový výpadek je o jasný náskok připravil. Nakonec se ještě dokázali prosadit a z Prahy si odvezli cenné vítězství 5:4. Dvakrát se trefil kapitán Jiří Vondráček, po jedné pak přidali Jakub Trýzna, David Šnajdr a Michal Snížek.

„Místo toho, abychom zápas dohráli v pohodě, individuálníma chybama pustíme soupeře do hry. Jinak zápas splnil, co jsme chtěli a v mnoha ohledech musím kluky pochválit,“ říká trenér František Douděra.

V sobotu 2. března už Kolínští sehrají první jarní kolo České fotbalové ligy. Na svém stadionu přivítají od 10:30 mužstvo Sokola Živanice. Buďte u toho, dorazte naše mužstvo podpořit a pomoci mu se posunout v tabulce o patro výše. Kompletní rozpis jarní části najdete v sekci „Zápasy“.

Sestava: Myška – Hakl, Neuberg, Soběslav, Beránek – Milec – Trýzna, Vondráček, Snížek, Čapek – Veselý.

Střídali: Tůma, Rybička, Pelyak, Šnajdr, Soukup, Tsopa.