S JABLONCEM UŽ V PÁTEK!

Kolíňáci se o Velikonocích střetnou s týmem ze severu Čech – rezervou Jablonce nad Nisou. Pozor ale, utkání nesehrají v sobotu, jak mají na domácím hřišti zvykem, ale už v PÁTEK 29. března od 10:30!

Jablonečtí zažívají od zimní přípravy výsledky jako na horské dráze. Z přátelských zápasů si odnesli bilanci 2-1-3 a v lize je to po čtyřech odehraných zápasem podobné. Na úvod jarní části si připsali remízu 1:1 v Ústí nad Labem, na níž o týden později dokázali navázat výhrou 2:1 s Pardubicemi. To byl ale na další dvě kola poslední bodový zisk. Následně totiž padli v Živanicích 2:1 a v posledním odehraném zápase padli doma Baníku Most-Souš 3:1. S 27 body patří jablonecké rezervě 7. místo s celkovou bilancí 7-6-6 a shodným skóre 26:26. Nejlepším střelcem mužstva je Oliver Velich, který se dosud trefil už sedmkrát.

Kolíňáci také nezažívají zcela nejlepší start jarní fáze České fotbalové ligy. Hned v prvním kole doma prohráli se Živanicemi 4:1 a o týden později vybojovali bod za remízu 1:1 v České Lípě. Úspěšný byl třetí zápas, kdy doma hostili třetí Baník Most-Souš. Utkání zvládli na výbornou, čtvrt hodiny před koncem vystřelil vítězství 2:1 pro Kolín Dominik Veselý. Další kolo už tak přívětivé nebylo. Na teplických Stínadlech se sice Kolínští ujali vedení a od zhruba 21. minuty hráli v početní výhodě, jenže bodový zisk to nakonec nepřineslo. Bodové naděje zhatila dvě minuty před koncem proměněná penalta domácích a Kolín prohrál 2:1. Přesto jsou Kolínští na 8. místě s 23 body a skóre 30:34. Případným vítězstvím by se dotáhli na dostřel jednoho bodu právě na Jablonec, případně tří bodů na Chlumec nad Cidlinou. Střelecky je na tom nejlépe Dominik Veselý, který má na kontě 10 gólů, čímž se společně s mosteckým Novotným dělí o druhé místo, první Žežulka má gólů 11.

Ze statistiky vzájemných zápasů vycházejí lépe Kolínští. Z celkem 9 odehraných duelů totiž vyhráli čtyřikrát, třikrát remizovali a dvakrát prohráli, včetně toho doposud posledního zápasu ze září loňského roku. Skóre také hovoří pro Kolín – 19:9. Vrátí se Kolínští zpět na vítěznou vlnu? Dorazte do Borků, utkání Kolína s Jabloncem B proběhne už v pátek 29. března od 10:30!