První remíza v přípravě

Ve čtvrtém přípravném zápase vyzvali kolínští fotbalisté divizní Benátky nad Jizerou, po podzimní části o bod druhý tým skupiny C. Stejně jako v předchozích zápasech to bylo utkání rozdílných poločasů. Ve druhém Kolíňáci soupeře ještě více přitlačili a v závěru vytěžili vyrovnávací gól a rozešli se s ním smírně 1:1. Za týden odehrají další utkání zase v Borkách, tentokrát s Povltavskou fotbalovou akademií.

Kolíňáky nečekal jednoduchý úkol. Museli se popasovat s uzavřenou obranou soupeře a hlídat si nebezpečné brejky. Jednou se jim to nepovedlo, ve 23. minutě neuhlídali dlouhý míč skrz vápno, odkud ho hostující útočník dobře nasměroval do Tůmovy sítě – 0:1. Kolínští si přesto vytvářeli slibné šance, jenže vázla pořádná koncovka. Jako v případě Jaroše ve 25. minutě, kdy mu soupeř doslova naservíroval gólovou šanci. Míč ale netrefil ideálně a se skóre nepohnul. „Klasicky soupeř má dva, tři brejky, z jednoho dá gól a my ho nedáme. Trápíme se, když útočíme a hrajeme deset metrů před vápnem,“ komentuje trenér František Douděra.

„Mančaft je tak fotbalový, že základem je střed. Jestliže střed nevytvoří to, co po něm chceme, budeme se trápit. Okolí je na něm moc závislé,“ povídá trenér.

Deset minut před koncem poločasu navíc sudí Kolínu neuznali branku kvůli údajnému ofsajdu. Kolínské snahy o vyrovnání pochopitelně neutuchali, jenže to zkrátka nešlo. Do druhé půle udělal trenér Douděra několik změn, ať už prostřídal, nebo některým hráčům prohodil posty. „Chtěli jsme to nějak rozdělit. Druhý poločas byl za mě úplně o něčem jiném,“ říká lodivod Kolína. Obraz hry se změnil, Kolínští vyvíjeli na soupeře ještě větší tlak a tvrdou obranu několikrát dokázali prolomit. „Vždycky čekáme, než se rozhýbeme, že by se to mohlo nějak udělat. Za mě se to ale neudělá,“ povídá. Vyrovnání se domácí dočkali v 84. minutě. Hakl hodil dlouhý aut do vápna, kde ho hlavou skvěle usměrnil Neuberg – 1:1.

Některé kombinace máme opravdu hezké, jsou do rychlosti. Některé věci bychom ale potřebovali ještě zautomatizovat, abychom se přes takhle zavřenou obranu dostali. Na druhou stranu, jsme po měsíci trénování a myslim si, že kluci mají nohy trošku kožený,“ říká.

Stav to byl také konečný a Kolínští poprvé v přípravě odešli s remízou. Za týden čeká Douděrovo mužstvo další domácí utkání, v sobotu 10. února hostí od 10 hodin Povltavskou fotbalovou akademii.

Sestava 1. poločasu: Tůma – Štancl, Neuberg, Milec, Hakl – Vondráček – Drobyni, Breda – Čapek, Jaroš, Trýzna.

Sestava 2. poločasu: Tůma – Štancl, Neuberg, Soběslav, Hakl – Milec – Snížek, Vondráček – Čapek (Němec), Rybička, Veselý.