Kolín nasázel Hlinsku pět gólů

Prosluněná neděle v Borkách přála kopané. Kolínští fotbalisté hostili do té doby šesté Hlinsko a jako mírní favorité šli do zápasu s jasným cílem – udržet si náskok na čele tabulky. To jim vyšlo na výbornou. Svého soupeře smetli pověstným bůrem a po výsledku 5:0 berou všechny body.

Kolín byl pro tento zápas mírným favoritem a znát to bylo od prvních minut. Chtěli navázat na dobré výkony z prvních dvou jarních kol. Už ve druhé minutě se v šanci ocitl Sodoma, přízemní míč ale netrefil podle představ. Následující minuty přinesly fotbal stylem nahoru – dolu, a to v podstatě až do dvanácté minuty. V té totiž hostující Zub otevřel skóre zápasu. Naneštěstí pro něj, po centru Hakla překonal obrannou hlavičkou vlastního brankáře – 1:0. Pár minut na to se k zakončení dostal Vondráček, ten z úhlu u levé tyče branku netrefil. Zvýšit se Kolínu podařilo ve dvacáté šesté minutě. V pokutovém území přenechal Sodoma míč Pavlu Čapkovi, který následnou střelou překonal hlineckého Bartaloše. Ve třicáté páté minutě pak z první napálil odražený míč Šindelář, jenže míč zamířil vysoko nad břevno.

Hlinečané se do vůbec první vážné situace dostali pět minut před přestávkou. Tentokrát se dvakrát blýskl Martin Otáhal, který zlikvidoval dva po sobě jdoucí pokusy o snížení stavu zápasu. Poločasové skóre tak hovořilo daleko lépe pro Kolín, vedl 2:0.

Druhý poločas taktéž patřil domácím. Na tříbrankový odskok místní diváci nemuseli čekat příliš dlouho. V padesáté druhé minutě se Jiří Sodoma prosmýkl hostující obraně a poradil si i s jejich strážcem svatyně – 3:0. Čtyři minuty na to úřadoval kolínský snajpr znovu. Po rychlé kombinaci vyslal míč do pravého rohu a dostal Kolín do vedení 4:0. Zkraje poslední čtvrthodiny našel Čapek Čapka a vznikla zajímavá příležitost. Adam nacentroval na Pavla, který ale z první branku netrefil. Takzvaný poslední hřebíček do rakve tak zatloukl na začátku nastavení Daniel Hudec. Rozkmital své rychlé nohy, utekl po pravé straně a povedeným lobem překonal Bartaloše. Zároveň tak stanovil konečné skóre 5:0 ku prospěchu Kolína.

Přestože Vysoké Mýto zvítězilo v Kutné Hoře, Kolín si díky tomuto vítězství nadále drží dvoubodový náskok na čele tabulky divize skupiny C. Za týden ho čeká derby v nedaleké Kutné Hoře, a to přesně v sobotu 2. dubna od 10:15 hodin.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Čekali jsme, že to asi bude těžší zápas, ale paradoxně jsme do něj vstoupili dobře. Po Vysokém Mýtě jsme nechtěli nic nechat náhodě. Tam jsme to zvládli výborně a doufali jsme, že na to navážeme i doma, abychom se přiblížili k postupu. A to si myslím, že jsme zvládli. Konečně jsme protrhli střeleckou smůlu. Dali jsme pět gólů, což je dobré a teď se musíme připravit na zápas v Kutné Hoře. Musíme vyhrávat a čekat, až Vysoké Mýto zase ztratí,“ řekl bezprostředně po zápase dvoubrankový střelec Jiří Sodoma.

STATISTIKY

Branky: Zub (vl.), 2x Sodoma, Čapek P., Hudec.
Rozhodčí: Braun – Kvaček, Schmeiser.
ŽK: Soběslav – Nevole.

Diváci: 195.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Otáhal – Hakl (66‘ Koděra), Soběslav, Štancl, Routek – Čapek P., Šindelář (66‘ Hudec), Milec, Vácha (35‘ Čapek A.) – Vondráček (K) (66‘ Pelyak), Sodoma.

FC Hlinsko: Bartaloš – Zelenka, křivka (K), Zub (83′ Vukliševič), Rambousek (60′ Hlouš), Koutný (21′ Klika), Formáček T., Nevole, Bečička (60′ Holec), Vašek (83′ Cach), Formáček D.