Kolín prodloužil vítěznou šňůru

Kolínští fotbalisté zajížděli v rámci 11. kola na žhavou půdu Velkých Hamrů. S velkohamerským celkem odehráli velmi dobré klání, po vítězství 3:1 si odnesli plný počet bodů, a navíc prodloužili svou neporazitelnost na jedenáct divizních zápasů v řadě, přičemž na pět nepřetržitých vítězství.

Kolín už v prvních minutách pořádně zatopil domácí obraně. Gólový účet ale Kolínští otevřeli až ve 23. minutě. Ve vápně byl v hlavičkovém souboji úspěšnější Jakub Vojta, který tak překonal domácího Klementa a poslal Kolín do vedení – 0:1. O pět minut později udeřili kolínští fotbalisté znovu. Chytře rozehráli rohový kop. Tomáš Valenta se dostal zcela osamocený do náběhu a s nabídnutou šancí naložil na výtečnou – 0:2. To bylo z gólového hlediska pro první poločas všechno.

Poločasový výsledek byl pro hosty velmi slibný. Jen ale do 63. minuty. Nejprve se domácí dožadovali penalty, hlavní sudí však nařídil pouze rohový kop. Po oboustranném „tančení“ kolem míče ve vápně Kolína se k zakončení dostal nejlepší střelec Velkých Hamrů Patrik Žitka, který z první velmi pěkně uklidil míč do hostující brány 1:2. O slovo se ale v 71. minutě přihlásil naopak nejlepší šutér Kolína a prozatím i celé Divize C Jiří Sodoma. Skvěle vystihl místo, kam se odrazil míč od levé tyče velkohamerské svatyně a zvýšil kolínský náskok – 1:3. Zbylé minuty už si kolínští sparťané pohlídali a z Velkých Hamrů tak odváží velmi cenné vítězství v poměru 1:3.

Každé vítězství znamená pro Kolín udržení těsného kontaktu s první místem. Stále je však ztráta pouhý jeden bod. Příští neděli hostíme v Borkách FK Letohrad, a to už od 14:30. Přijďte podpořit kolínské borce!

STATISTIKY

Branky: Žitka – Vojta, Valenta, Sodoma.
Rozhodčí: Fišer – Rychtář, Klečka.
ŽK: Žitka – Vojta.
Diváci: 120.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Vojta (86′ Šlehofer), Vondráček (K), Sodoma (80′ Bareš), Hakl, Čapek P. (86′ Šindelář), Vácha (80′ Hudec), Valenta, Milec (71′ Koděra), Soběslav.

FK Velké Hamry: Klement – Váňa, Šídlo, Kováčik (58′ Rudolf), Černý, Štěpánek, Šohaj (86′ Javůrek), Krejčík (86′ Džmura), Žitka (77′ Macháček), Kozák (86′ Syrovátka), Linka (K).

Napsat komentář

14 − 5 =