PU | Kolínská kanonáda s rezervou Hradce Králové

V pořadí druhé přátelské utkání sehráli kolínští fotbalisté v sobotu 1. srpna. Tentokrát se v Borkách utkali s rezervním mužstvem Hradce Králové, které působí v ČFL stejně, jako náš předchozí soupeř ze Záp. Kolíňáci předvedli fantastický výkon, díky kterému si také s chutí zastříleli. Druhé přátelské utkání ovládli drtivě 8:0!

Kolínští vstoupili do zápasu jako zběsilí. Úvodní branky se dočkali již ve 3. minutě, kdy se vcelku kuriozně prosadil nováček Jakub Vojta. I nadále domácí určovali tempo hry a svého soka do žádných větších akcí nepouštěli. Vytvářeli si povedené příležitosti, na jejichž konci stáli Koděra, Škoda, Suchý či Vondráček. Překonat hradeckého brankáře se jim však povedlo až ve 23. minutě po rohovém kopu. Gól však nebyl uznán a tak se pokračovalo dále za stavu 1:0. Co rozhodčí zhatil nyní, povedlo se Kolíňákům regulérně o pět minut později. Na konci akce byl opět Jakub Vojta, který podruhé zdolal hradeckého gólmana – 2:0. O další dvě minuty později se domácí radovali znovu. Vondráček vyslal míč do branky, jenže jeden z obránců cestu míči skluzem zblokoval. Odražený balon se dostal na Pavla Čapka, který už bez slitování skóroval – 3:0. Poločasové skóre tak plně odpovídalo průběhu prvního dějství.

Kdekdo by očekával klidnější průběh druhé části hry. Kolínští však v nastaveném tempu nepolevili a nadále se hnali kupředu k hradecké svatyni. V 55. minutě přihrál Hudec na hranici pokutového území na Lukáše Šindeláře, který si i v presu dvou hradeckých obránců dokázal skvěle poradit a svou šanci proměnil – 4:0. O deset minut později nastartoval svou gólovou mašinu Daniel Bareš – vykoupal brankáře a následně uklidil balon do prázdné branky – 5:0. Netrvalo dlouho a „Bary“ se prosadil i podruhé. Byl ve správný čas na správném místě a z dorážky nedal brankáři sebemenší šanci – 6:0. V 75. minutě se standardní situace z oblasti šestnáctky ujal Lukáš Šlehofer, jehož následná střela parádně zaplula do sítě – 7:0. Skvěle fungující mužstvo předvádělo perfektní hru až do samotného závěru a krom pár výpadů nepustilo hradecké hráče do žádného většího ohrožení své branky. Definitivní tečka přišla v 87. minutě, kdy Šindelář poslal razantní míč do vápna. Zde byl připraven opět Daniel Bareš, který ho ještě razantněji vyslal za záda hradeckého gólmana.

Kolíňáci si tak spravili chuť po předešlém bezbrankovém zápase se Zápy. Nyní už vyhlíží další přátelák – ve středu 5. 8. hostí od 17:30 hodin rezervu Slovanu Liberec!