Kolín se přiblížil lídrovi tabulky

O poslední zářijové sobotě zajížděli kolínští fotbalisté do Dvora Králové nad Labem. Kolín dvakrát vedl o dvě branky, dvakrát ale dopustil rychlého snížení. Jednobrankový náskok se hostujícím podařilo udržet, a tak zvítězili 3:2. Navíc stáhli bodovou ztrátu na lídra soutěže.

Kolíňáci na hřišti prokazovali roli předzápasového favorita, avšak během prvního poločasu se prosadit nedokázali. Svou střeleckou aktivitu si oba celky přenesly až do druhé pětačtyřicetiminutovky. Zkraje druhé části otevřel skóre kolínský Daniel Bareš, když po rychlém brejku využil přihrávky Pavla Čapka před téměř odkrytou branku – 0:1. Necelých deset minut poté se hosté radovali znovu. Monteiro zahrál rukou ve svém pokutovém území a hlavní sudí okamžitě nařídil penaltu. Tu bez sebemenšího zaváhání proměnil kapitán Jiří Vondráček a poslal Kolín do dvoubrankového vedení – 0:2. Snížení se domácí dočkali v 66. minutě. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Martin Hruška, který tak překonal Kubáta – 1:2. Zdánlivou pojistku přidal v 81. minutě svým druhým gólem Daniel Bareš – 1:3. Kolínští fotbalisté ale ještě dopustili zdramatizování zápasu. Minutu po vstřelené brance totiž nechali za sebou volného Davida Vitebského, který Kubátovi nedal šanci – 2:3. Jednobrankový náskok už ale Kolínští dokázali udržet a mohou se tak radovat ze zisku dalších tří bodů.

Vítězství na půdě Dvora Králové je ještě cennější s tím faktem, že vedoucí Vysoké Mýto poprvé v sezoně zaváhalo. Vysokomýtští doma překvapivě padli s Kosmonosy 0:3 a Kolín tak stáhnul ztrátu na první příčku na čtyři body. Další utkání odehrají divizní celky už toto sváteční úterý, Kolín konkrétně na půdě Poříčan od 15:30.

STATISTIKY

Branky: Hruška, Vitebský – 2x Bareš, Vondráček (pen.).
Rozhodčí: Blatný – Drábek, Zita.
ŽK: Picha, Monteiro, Martinec – Štancl, Šindelář.
Diváci: 200.

SK Sparta Kolín: Kubát – Štancl, Koděra (78′ Šindelář), Vondráček (K) (91′ Sodoma), Hakl, Čapek P. (89′ Hudec), Vácha (78′ Pelyak), Bareš, Valenta, Milec, Soběslav.

TJ Dvůr Králové n. L.: Matula – Picha, Tomeš, Hruška (K), Monteiro (65′ Rejl), Vrljičak, Martinec, Klazar (65′ Vítek), Vitebský, Sojka, Ráliš (78′ Prokůpek).

Napsat komentář

+ 22 = 30