Cena za mimořádný přínos kolínskému sportu

Město Kolín každoročně uděluje ocenění pro nejlepší sportovce uplynulého roku. Kolínská anketa Sportovec roku je rozdělena do šesti kategorií, mezi které patří i Cena za mimořádný přínos kolínskému sportu. I letos si toto ocenění odnesli zástupci Sparty Kolín.

Toto ocenění v minulosti obdrželi například bývalý hráč, trenér a funkcionář Jaroslav Bejlek, legenda mezi kolínskými brankáři David Čižinský, kronikář Miloš Holoubek, současný hlasatel Pavel Paseka či nedávno zesnulý Jan Kocman, jehož rodině a blízkým dodatečně vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Mezi oceněné se letos zapsali dva zástupci našeho klubu. Jan Meszaroš, který byl s kolínským klubem spjatý hned v několika pozicích. Nějaký čas trénoval A-tým (1995), předával zkušenosti u mládeže či dlouhá léta zastával funkci klubového činovníka. Druhým čerstvým nositelem této ceny je Jiří Truska. Ten v Kolíně odkopal nespočet zápasů. V současné době patří mezi nejdéle sloužící činovníky klubu, zastával také funkci předsedy, a to konkrétně v letech 2014-2018. Je členem představenstva Sparty Kolín a nějaký čas působil i jako místopředseda klubu. Všem oceněným gratulujeme a děkujeme, že se podílíte na rozvoji kolínského sportu!

Dalšími oceněnými v této kategorii jsou Martin Burič (BC Kolín), Emil Klein (TJ Agro), Jaroslav Lacina im memoriam, Martin Novotný (TJ Start Kolín – judo), Ladislav Prachař (Handball Club Kolín), Vladimír Serbus im memoriam a Jana Šedinová (Sokol Kolín – atletika).

Jan Meszároš | foto: Zdeněk Hejduk
Jiří Truska | foto: Zděnek Hejduk

JEDNOTLIVCI

Dospělí

  • Roman PAZDERA (Sokol Kolín – atletika)

Mládež

  • Natálie OLIVOVÁ (Sokol Kolín – atletika)

DRUŽSTVA

Dospělí

  • SC Kolín – muži (lední hokej)

Mládež

  • SK Volejbal Kolín –  junioři (volejbal)

TRENÉR ROKU

  • Petr MARTÍNEK (SC Kolín)
foto: Zdeněk Hejduk

Napsat komentář

+ 59 = 63