Kolínští zvládli otočit skóre, Trutnov porazili 4:2.

Kolín zvládl další důležité utkání. Domácí ve druhém poločase zvrátili nepříznivé skóre a zaslouženě zvítězili 4:2. Navíc se opět přiblížili první příčce.

První říjnové září hostili kolínští fotbalisté mužstvo Trutnova. Před zápasem desátý celek tabulky. Od prvních minut patřil míč domácím hráčům, kteří byli aktivnější a podstatně kreativnější. O tom svědčí také první vstřelená branka, která padla už ve druhé minutě zápasu. Tomáš Valenta chtěl nejspíše přihrávat do pokutového území Trutnova, ovšem s tečí trutnovského Zierise míč zapadl do hostující brány – 1:0. Odpověď dosud pasivního soupeře na sebe nenechala dlouho čekat. V 9. minutě se před Kubátem objevil zcela osamocený Horčička a vyrovnal na 1:1. Do vedení se domácí mohli dostat znovu, a to v 11. minutě. Po standardní situaci hlavičkoval Pavel Čapek, jenže trefil pouze tyčku. Z následné dorážky se hlavou neprosadil ani Vondráček.

Trutnovští se do šancí dostávali převážně po chybách v kolínské obraně. Během první půle se takto hostující hráči dostávali do situací, kdy stáli zcela osamoceni před Kubátem. Dvakrát si s podobnými akcemi kolínští poradili, pět minut před koncem první půle už ale hosty neuhlídali. V situaci „face to face“ byl znovu úspěšnější Horčička, který poslal Trutnov do vedení. První poločas tak skončil lépe pro Trutnov, přestože si domácí vytvořili také řadu příležitostí.

Do druhého poločasu Kolín udělal hned čtyři změny. Z pohledu domácích došlo k výraznému zlepšení, a to jak po ofenzivní, tak defenzivní stránce. V 51. minutě se skvěle prosadil právě střídající Jakub Vojta a srovnal na 2:2. Druhé dějství měli Kolínští více pod kontrolou a tomu odpovídali i brankové příležitosti, které ale dlouho nikdo nezvládl zužitkovat. Trest pro hosty přišel čtvrt hodiny před koncem. K přímému kopu se postavil Lukáš Šlehofer a předvedl v Borkách výstavní zahrávání standardní situace. Vyslal míč přímo do levého horního rohu branky a v podstatě vystřelil Kolínu vítězství. O minutu později se domácí dostali do rychlého útoku. Vojta přihrál ve vápně Jiřímu Sodomovi, který se v těchto pozicích příliš často nemýlí. Nekompromisně zakončil a zvýšil na konečných 4:2. V závěru mohl přidat ještě jednu branku Vácha, ale ani jednu z šancí nevyužil, a tak Kolín bere tři body po vítězství 4:2.

Díky dalšímu vítězství se Kolín výrazně přiblížil špičce tabulky. Vysoké Mýto padlo s Hlinskem, což pro Kolín znamená, že po jedenácti odehraných zápasech ztrácí na první příčku pouhý jeden bod. Další zápas bude ale opravdu náročný, další víkend jedou Kolínští do Velkých Hamrů, které jsou aktuálně na třetím místě.

STATISTIKY

Branky: Zieris (vl.), Vojta, Šlehofer, Sodoma – 2x Horčička
Rozhodčí: Doubek – Rouček, Kolátor
Diváci: 135

SK Sparta Kolín: Kubát (46′ Otáhal) – Štancl, Koděra (72′ Sodoma), Šindelář (46′ Vojta), Vondráček (K), Hakl (46′ Šlehofer), Čapek P., Vácha, Bareš (46′ Vojta), Valenta, Soběslav.

MFK Trutnov: Šťastný – Kraus, Balcar, Štěpánek (80′ Valášek), Knap, Jirousek (52′ Brejcha), Holubec (72′ Rajnoch), Zieris (K), Mařas, Horčička, Slavík (80′ Čech).

Fotogalerie: Foto: Jan Kobzáň | jackfoto.cz