PŘÁTELSKÁ UTKÁNÍ | LÉTO 2021

Netradiční režim uplynulé sezony je, doufejme, nejen pro kolínské fotbalisty, minulostí. Po týdnech, ve kterých se střídaly režimy společných tréninků, volných dnů a individuálních jednotek, konečně přichází alespoň přátelská utkání. Kolíňáci mají vcelku nabitý režim, budou totiž hrát každou sobotu a středu, a to až do prvního mistrovského zápasu, který je v plánu o posledním červencovém víkendu.

ROZPIS PŘÁTELSKÝCH ZÁPASŮ

PÚ | 10.07.2021, 10:30 hod.

Sparta Kolín – FK Jablonec nad Nisou „B“
6 : 5

PÚ | 14.07.2021, 17:30 hod.

Sparta Kolín – FK Chlumec nad Cidlinou
-:-

PÚ | 17.07.2021, 10:00 hod.

Sparta Kolín – SK Zápy
-:-

PÚ | 21.07.2021, 17:30 hod.

Sparta Kolín – FC Slovan Liberec „B“
-:-

PÚ | 24.07.2021, 10:15 hod.

FK Brandýs nad Labem – Sparta Kolín
-:-

SOUPEŘI V PŘÍPRAVĚ

FK Jablonec n. N. „B“

Rezervní tým prvoligového Jablonce nad Nisou působí ve třetí lize. Od roku 2010 nebyl tým zapsán v žádné soutěži a na fotbalovou scénu se vrátil až v sezoně 2019/20. V uplynulé sezoně Jablonečtí odehráli pouze sedm zápasů, z nichž vytěžili dvanáct bodů. Před zrušením soutěže jim patřilo desáté místo.

FK Chlumec n. C.

Celek, který patří mezi třetiligové nováčky. V sezoně 2019/20 se do ČFL podíval poprvé díky získané licenci a okamžitě se zařadil mezi špičku ve skupině B. Ve zmíněné sezoně odehrála všechna mužstva šestnáct zápasů, Chlumečtí získali třicet bodů a skončili na čtvrté pozici. V sezoně minulé se po osmi zápasech nacházeli na příčce druhé, a to pouhý bod za Zápy.

SK Zápy

Zápy jsou tradičním účastníkem ČFL. V sezoně 2015/16 dokonce mužstvo vybojovalo druhou příčku ve FNL, která znamenala postup do nejvyšší soutěže. Klubu však nebyla udělena licence. Zápy jsou ve třetiligové skupině B, které v uplynulé sezoně kralovaly. S devatenácti body byly po osmi zápasech první.

FC Slovan Liberec „B“

Pro Kolín druhý rezervní tým ligového celku v přípravě. Taktéž účastník České fotbalové ligy, ve které v minulém ročníku skončili po osmi zápasech na šesté příčce, a to se ziskem třinácti bodů. S rezervou Slovanu Liberec se Kolín utkal i v přípravě minulý rok, ovšem zápas byl o poločase přerušen.

FK Brandýs n. L.

Brandýs nad Labem je z celého výčtu soupeřů v letní přípravě jediným účastníkem divize, a to skupiny B. Mužstvo z okresu Praha-východ skončilo v minulé sezoně na desáté pozici. Z odehraných osmi zápasů vytěžilo deset bodů.

ZAČÁTEK SOUTĚŽE

Nový ročník divize začne daleko dříve, než v předchozích sezonách. Každoročně tomu bylo zhruba v polovině srpna, nyní je začátek naplánován již na poslední červencový víkend. Pro Kolín konkrétně na 31. července, a to od 10:30 hodin v Kosmonosech. Kompletní rozpis podzimních zápasů pro vás připravujeme ZDE.