ilustrační

Podzim uzavřen prohrou. Kolín dvakrát vedl, nakonec v Brozanech padl

Kolínští v sobotu 11. listopadu uzavřeli první polovinu soutěže. V 15. kole České fotbalové ligy vycestovali do Brozan. Přímý souboj o sedmé místo rozehráli dobře, v utkání dvakrát vedli. Druhý poločas jim ale zlomil vaz. Inkasovali třikrát a z Brozan odjeli s výsledkem 4:2 pro domácí.

Drtivou většinu prvního dějství udávali tempo a snažili se kombinační hrou přelstít svého soupeře. A to se jim mnohdy podařilo. V 17. minutě zkoušel Veselý prověřit domácího brankáře Koubu zpoza vápna, jenže minul. Devět minut poté už ho otestoval Trýzna, razantní střelu Kouba vyrazil, dorážejícího Čapka zblokoval obránce. Aktivita se Kolínským vyplatila ve 30. minutě. Hakl rozjel rychlý brejk po pravé straně, Vondráček kolmicí hledal spoluhráče ve vápně. Přihrávku sklepl patičkou Veselý přímo proti noze právě Františka Hakla, který nekompromisně uklidil míč k levé tyči domácí branky – 0:1.

Očekávané uklidnění však nepřišlo. Rychlý útok domácích ve 34. minutě zastavil Neuberg nedovoleně. A tak si Schettl postavil míč k rozehrání standardky ze zhruba dvaceti metrů. A byl z toho bravurní srovnávací gól, přes zeď se trefil přesně k pravé tyči Tůmovy branky – 1:1. S remízovým stavem se Kolínští po průběhu nechtěli spokojit. A další čtyři minuty trvalo, než znovu udeřili. Na centrovaný míč od rohového praporku si v pokutovém území naskočil nejlépe Ondřej Soběslav a vrátil Kolínu jednobrankové vedení. To vydrželo až do poločasového hvizdu.

Začátek druhého dějství se nesl v obdobném stylu. Jenže kýženou pojistku svého vedení nedokázali získat. K tomu ani nepřispíval promočený a rozbitý terén. Domácí vrátil na koně Šup zhruba 25 minut před koncem zápasu. Štanclův nedovolený zákrok ve vápně potrestal přesnou penaltou – 2:2. Deset minut na to udeřil Šup znovu. Tůma neodhadl dlouhý křižný míč, čehož brozanský útočník dokázal využít a poslal poprvé v utkání svůj tým do vedení – 3:2. Kolínští se ve zbývajícím čase pokoušeli propracovat k vyrovnávací brance, jenže to zkrátka nešlo. Stylu vabank domácí využili, patnáct minut před koncem rychlý brejk zakončil Chukwuma. Tečovaný míč přes dva obránce přepadl přes kolínského brankáře – 4:2.

Kolíňáci tak zakončili podzimní tažení Českou fotbalovou ligou porážkou v Brozanech, na které budou na začátku druhé části soutěže ztrácet čtyři body. Po neúplném 15. kole Kolíňákům patří 8. místo. V brzké době také zveřejníme rozpis zimních přátelských zápasů. Děkujeme za přízeň v první polovině soutěže a už nyní se na vás těšíme na jaře.

STATISTIKY

Branky: Schettl, 2x Šup, Chukwuma – Hakl, Soběslav.
Rozhodčí: Řeháček – Bohata, Švec.
ŽK: Krátký, Šup – Hakl, Štancl.
Diváci:

SK Sparta Kolín: Tůma – Štancl (74′ Pelyak), Neuberg, Soběslav, Hakl – Čapek, Vondráček, Milec (72′ Snížek), Trýzna (84′ Jaroš) – Breda – Veselý.

SK Sokol Brozany: Kouba – Soungole, Zárybnický, Schettl, Krátký (74′ Jindráček), Ugwu, Bubeníček, Strada, Bechyně, Šup (86′ Tichý), Novotný (46′ Stupka).