Kolín porazil Brozany, Fotr debutoval dvěma góly

Kolín sehrál druhý domácí zápas v České fotbalové lize. Hladký průběh a jisté vedení si ale Kolínští v závěru pěkně zkomplikovali. Nakonec vítězství udrželi a připisují si další veledůležité tři body.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně. Už v první minutě byl blízko otevření skóre Vondráček, jeho prudkou střelu brankář Havránek vyrazil. Přesto se jako první prosadili hosté, naštěstí pro Kolín asistent sudí odmával ofsajdové postavení, a tak se hra opět přesunula na brozanskou polovinu. O dvě minuty později domácí aktivita přinesla své ovoce. Hakl vrátil centrovaný míč do pokutového území, odkud ho do soupeřovi sítě nekompromisně uklidil nováček Oskar Fotr – 1:0. I nadále byl Kolín nebezpečnější. Ve 21. minutě hlavičkoval Štancl, připravený Havránek byl však na správném místě.

Dvoubrankového vedení se Kolínští přece jen dočkali. Milec posadil míč přesně na hlavu Jirky Sodomy, který mu udal správný směr a překonal brozanského brankáře – 2:0. Sodoma se do zakončení dostal i v závěrečných vteřinách, jenže míč jen těsně do brány nezamířil.

Druhý poločas přinesl téměř opačný styl hry. Kolíňáci dali svému soupeři více prostoru a on se začal ujímat tempa hry. Zpátky do hry se domácí dostali zhruba v 65. minutě a znovu začali hostům zatápět. Ve slibných šancích se ocitli Veselý či Sodoma. Na druhé straně se blýskl Martin Otáhal, který v 78. minutě skvěle vychytal Tichého. Pět minut před závěrečným hvizdem utekl obraně Oskar Fotr a svým druhým přesným zásahem v zápase zvýšil na 3:0 pro Kolín. Zdánlivě vyhrané utkání však Brozany dokázaly zdramatizovat. Nejprve se v 90. minutě prosadil Martin Jindráček, necelou minutu na to skórovat Jáchym Bechyně a rázem bylo skóre 3:2. 

Jednobrankové vedení už si Kolínští pohlídali a z utkání odešli s plným počtem bodů. Výborně tak zareagovali na poslední prohrané utkání v Zápech. V dalším kole se chystají na hřiště rezervy Jablonce nad Nisou. V Břízkách se představí v sobotu 3. září od 10:15 hodin.

STATISTIKY

Branky: 2x Fotr, Sodoma – Jindráček, Bechyně.
Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Depeš.
ŽK: Fotr – Hasil, Hruštinec, Tichý, Šup.
Diváci: 200.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Soběslav, Neuberg (68′ Routek) – Hakl, Milec, Čapek P. (75′ Mansfeld), Vondráček (K) (85′ Čapek A.), Veselý – Sodoma (75′ Jaroš), Fotr (86′ Šnajdr).

SK Sokol Brozany: Havránek (K) – Miskovič (63′ Soungole), Hasil, Strada, Studecký (80′ Kasse), Hruštinec, Krátký, Bechyně, Tichý, Šup, Jindráček.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň