Tvrdý náraz. Kolínští prohráli v Přepeřích

Šance byly, gól ale nepřišel. Kolínští fotbalisté marně dobývali poslední Přepeře. Domácí naopak dvěma góly rozhodli o svém triumfu, Kolín prohrál v Přepeřích 2:0. V dalším kole hostí v Borkách rezervu Hradce Králové.

Kolíňáci do úvodních vteřin nevstoupili zle. Brzy po rozehrávce sebrali domácím míč a už ve 2. minutě zkoušeli překvapit obranu soupeře rychlým centrem. Jenže Přepeře ihned zahrozili z brejku. Soběslav však zažehnal nebezpečí. Alespoň na chvíli. Po dalším nezdařilém útoku ve Kolína ve 4. minutě se totiž domácí znovu hnali rychlým přechodem na polovinu Kolína. Tentokrát už úspěšně. Bulíř pelášil na Tůmu a trefil břevno, odražený míč uklidil do zcela odkryté brány Dočekal – 1:0.

„Domácí měli větší touhu uspět než my,“ říká trenér František Douděra.

Sparťanům chyběla především pořádná finální přihrávka a snahy ohrozit bránu končily blokem domácích obránců. Tři minuty po inkasovaném gólu prověřil Truksu Breda, razantní střelu doprostřed vytěsnil na roh, ze kterého hlavou zahrozil Vondráček. I tentokrát byl úspěšnější přepeřský brankář. V 11. minutě našel dlouhý míč nabíhající Tsopa, vybíhající Truksa ale jeho pokus zneškodnil. Na druhé straně Tůma zakročil ve 37. minutě, kdy eliminoval pokus Bulíře.

„Měli jsme několik opravdu super šancí,“ komentuje trenér.

Do deštivého druhého poločasu udělal trenér Douděra dvě ofenzivní změny. Veselého se Šnajdrem nahradil útočníky Rybičkou a Jarošem, který se hned ve 2. minutě pokoušel zakončit. Po deseti minutách druhé půle se do zakončení dostal Breda, jeho velmi dobrý pokus však Truksa vytěsnil leteckým zákrokem. Kolínští svého soupeře zhruba čtvrt hodiny nepustili ke kloudnějšímu zakončení, ale když už přišlo, bylo gólové. V 63. minutě využil přetaženého centru Bulíř a hlavou zvýšil na 2:0 pro domácí.

„Opět tahle soutěž ukázala, že je úplně jedno, jestli hrajeme s prvním nebo posledním,“ uzavírá Douděra.

Ještě hůř mohlo být v 68. minutě, kdy Novák utíkal středem hřiště zcela osamocený vstříc Tůmově brance. Brankář Kolína však dobře přečetl útočníkův úmysl a skóre zůstalo beze změny. To zůstalo stejné až do závěrečného hvizdu. Kolínští i přes množství šancí padli v Přepeřích 2:0. V dalším kole se představí znovu doma, kde mají v jarní části velmi dobrou bilanci. Hostí B-tým Hradce Králové, buďte u toho s námi.

STATISTIKY:

Branky: Dočekal, Bulíř.
Rozhodčí: Matějka – Vít, Rychtár.
ŽK: Šťovíček, Daníček, Janošík, Dočekal – Breda, Milec.
Diváci: 100.

SK Sparta Kolín: Tůma – Soběslav, Hakl, Veselý (46‘ Jaroš), Breda, Vondráček (K), Šnajdr (46‘ Rybička), Tsopa, Snížek (70‘ Koděra), Čapek, Milec.