Kolín si doma opět zastřílel

V nedělním doslova aprílovém počasí hostili Kolíňáci do té doby devátý Sokol Libiš. Ujali se brzy vedení a i díky hattricku Jakuba Vojty zvítězili jasně 6:0.

Do zápasu skočil Kolín aktivně a už ve 3. minutě se díky jednadvacáté brance Jiřího Sodomy ujal vedení 1:0. O pět minut později byl blizoučko navýšení skóre Koděra, jenže ze situace jeden na jednoho vyšel vítězněji hostující brankář. Ke srovnání skóre chybělo opravdu málo ve 14. minutě. Výborným zákrokem se proti střele blýskl kolínský Otáhal. Poté opět dobývali soupeřovu defenzivu domácí. V 16. minutě navíc sebral Sodomovi jasný gól jeden z aktivních obránců. Následně to zkoušeli Pavel Čapek, Vojta či znovu Sodoma, ale ani jeden neuspěl.

Uklidňující druhou branku vstřelil deset minut před koncem první půle Jakub Vojta a spustil pro hostující závěr hrůzy. Ve 41. minutě úřadoval opět Jakub Vojta. Díky své bojovnosti obral brankáře Velka o míč a poslal ho do zcela prázdné brány – 3:0. Dvě minuty na to zahrál Koděra standardní situaci, po které našel v pokutovém území Martina Štancla. Ten obratným zákrokem zvýšil už na 4:0.

Druhý poločas začali hosté mimo jiné se změnou v brankovišti. Velka nahradil Machej. I on zažil podobný úvod jako jeho předchůdce. Ve 49. minutě obešel obránce Pavel Čapek a poté překonal i nově příchozího brankáře – 5:0. Zkraje poslední půlhodinovky se k zakončení dostal Jiří Sodoma. Dlouhým skluzem míč z velkého úhlu ale skončil pouze na vnější tyči. Při střídání trojice Vondráček, Sodoma, Pavel Čapek začalo hustěji pršet. První minuty si v nepříznivém počasí odbyl i sedmnáctiletý Lukáš Zeman. S ním na hřiště naskočili Hudec a Pelyak. V 68. minutě vyslal míč do vápna Hakl a našel Milece ve skvělém náběhu, míč ale skončil pouze u brankáře.

Hřebíček do rakve zatloukl v 72. minutě Jakub Vojta. Hudec mu předložil balon přímo před zcela odkrytou branku a dovedl ho až téměř na brankovou čáru. Nejenže zvýšil na konečných 6:0, ale také završil svůj hattrick. Pět minut před konečným hvizdem vyslal střelu z hranice velkého vápna Šindelář, trefil ale jen tyč. Z dorážky síť nerozvlnil ani Hudec, a tak se mužstva rozešla za jednoznačného stavu 6:0 a podruhé v řadě tak Kolín doma udržel čisté konto.

Za týden se Kolínští chystají do Tochovic a opět mají o motivaci postaráno. Vysoké Mýto totiž stále drží krok a jediné zaváhání může rychle zamíchat kartami. V termínu nejspíš nastanou změny, budeme vás včas informovat. Tochovice měli tento týden volno, zápas s Kutnou Horou byl odložen na 20. dubna.

STATISTIKY

Branky: 3x Vojta, Sodoma, Čapek P., Štancl.
Rozhodčí: Novotný – Vít, Ježek.
ŽK: Sodoma.
Diváci: 135.

Foto: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Otáhal – Čapek A., Hakl, Koděra (69′ Šindelář), Vojta (76′ Routek), Vondráček (K) (61′ Zeman), Sodoma (61′ Hudec), Čapek P. (61′ Pelyak), Milec, Soběslav.

Sokol Libiš: Velek (46′ Machej) – Macháček (K), Šmíd (61′ Vetešník), Kocourek (46′ Lohoyda), Přibyl, Moltaš, Menčl, Moravec (61′ Tylšar), Mlejnek, Smetana (46′ Terentiev), Dušek.

Napsat komentář

− 1 = 7