Z Jablonce s jedním bodem

Kolín od prvního kola prokazuje, že jako nováček v soutěži nehodlá být outsiderem. V 5. kole mužstvo zamířilo na půdu rezervy Jablonce. Přestože domácí udávali tempo hry téměř celý zápas, sparťanům se podařilo vybojovat bod za remízu 1:1. Utkání rekapituluje a hodnotí Jiří Sodoma.

„Jablonec byl prakticky celý zápas lepší. V patnácté minutě jsme si vypracovali jasnou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Domácí měli také dost příležitostí, ale naše obrana hrála dobře, víceméně všechno jsme zblokovali. Ve třicáté šesté minutě jsme dali gól, když Štája nakopl balon, jejich hráč couval a prodloužil to za gólmana. Vedli jsme 1:0. Vypadalo to, že jsme se do toho nějakým způsobem dostali a že ubráníme jednobrankový náskok alespoň do půle, i když jsme nehráli dobře. Bohužel jsme jim v poslední minutě darovali gól úplně zadarmo. Druhá půle od nás byla lepší, ale i tak nás Jablonec převyšoval. Vypracoval si více brankových příležitostí, my jsme měli jednu v sedmdesáté minutě, kdy to měl Vesa na penaltě. Trefil to špatně, oni to vyhlavičkovali, já dorážel, ale trefil jsem to ještě hůř a znova to vyhlavičkovali. Pro nás je to asi zlatý bod, hlavně po té druhé půli, ve které nás hodně podržel Oťák,“ řekl po utkání Jiří Sodoma.

Další, v pořadí šestý, zápas České fotbalové ligy sehrají kolínští fotbalisté v sobotu 10. září. Od 10:30 hodin hostí v Borkách Slovan Velvary. Přijďte podpořit naše kluky!

STATISTIKY

Branky: Podzimek – Vošahlík (vl.)
Rozhodčí: Vitvar – Rychtár, Svoboda.
ŽK: Štancl, Šnajdr.
Diváci: 172.

FK Jablonec n. N. B: Surovčík – Diviš, Munzar, Vošahlík, Zárybnický, Malý, Nykrín, Rozkovec (K), Stibor, Linhart (57′ Daníček), Podzimek (82′ Plechatý).

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Soběslav, Neuberg – Hakl (82′ Jaroš), Vondráček (K), Milec, Čapek P. (62′ Breda), Veselý (62′ Šnajdr) – Fotr, Sodoma (82′ Mansfeld).