Zimu strávíme na prvním místě

V posledním podzimním kole hostili kolínští fotbalisté celek z nedaleké Čáslavi. Zápasy těchto dvou celků nemívají jasného favorita, nyní tomu nebylo jinak. Na trávníku ale domácí přesvědčili všechny diváky o opaku. Svého rivala deklasovali vysoko 5:0.

Kolínu šlo v zápase o hodně, mohl využít zaváhání Vysokého Mýta ve Velkých Hamrech a vyšvihnout se na první místo v tabulce. Od prvních minut tak byla vidět obrovská chuť po bodech právě na domácí straně. Netrvalo dlouho, přesně tedy dvě minuty, a Kolínští se radovali poprvé. Centrovaného míče z levé strany se hlavou ujal Jiří Vondráček a otevřel skóre – 1:0. V následujících minutách domácí z nastaveného tempa nepovolili a nadále prověřovali pozornost hostujícího Vyhnánka. Valenta, Bareš ani Sodoma se v nabídnutých šancích ale neprosadili. Zlom nastal v 18. minutě. Valenta nacentroval míč na přední tyč, kde ho hlavou uklidil do čáslavské sítě Daniel Bareš. Hosté se k první závažnější střele dostali až ve 36. minutě, jenže s tím si Kubát dokázal poradit. Několik minut před koncem první půle se znovu hlavou prosadil Daniel Bareš – 3:0.

Zkraje poločasu mohl skórovat Sodoma, chvíli po něm to nůžkami zkoušel také Hakl. Velká touha po vstřelení branky byla na Jiřím Sodomovi opravdu znát. Navíc bojoval o prvenství v tabulce střelců, kde se na něho dopoledne dotáhl Patrik Žitka z Velkých Hamrů (14). V 51. minutě byl Ondřej Soběslav ve správný čas, na správném místě. Pokus hostů zhatil na brankové čáře. O pár minut později se opět blýskl Kubát, a tak i nadále domácí vzadu drželi nulu. Sodoma se dostal do parádní šance v 61. minutě, dostal míč za obranu hostí a chtěl ho uklidit k protější tyči. Jenže ani tentokrát štěstěna kolínskému kanonýrovi nepřála. Jeho čas přišel v 77. minutě. Krásnou střelou nedal brankáři nárok a nejenže zvýšil na 4:0, ale také si pojistil první místo mezi střelci. V 85. minutě se prosadil znovu, ovšem radost překazil asistent sudí se zdviženým praporkem. A tak kolínský stroj na góly jménem Jiří Sodoma udeřil znovu o tři minuty později. Využil zaváhání brankáře, kterému vypadl míč a dokonal „bůra“. Ještě v 90. minutě mohli hosté korigovat skóre, ale v klíčovém momentu zaváhali a nabídnutou šanci zahodili, a to také díky včasnému přesunu domácího brankáře.

Fantastický výkon Kolína, díky kterému měl celý zápas pod kontrolou, znamená posun na první místo tabulky. Na něm stráví celou zimní pauzu. Naopak Čáslav se po tomto zápase propadla na čtvrté místo. Nyní čeká Kolíňáky zasloužená pauza, přípravu na jarní část zahájí na začátku ledna.

STATISTIKY

Rozhodčí: Stieber – Eibl, Lovětínský.
Branky: 2x Bareš, 2x Sodoma, Vondráček.
Diváků: 250.

SK Sparta Kolín: Kubát – Štancl (46′ Koděra), Soběslav, Hakl (73′ Čapek A.) – Valenta, Čapek P., Vondráček (K), Milec (73′ Hudec), Vácha – Sodoma, Bareš.

FK Čáslav: Vyhnánek – Richard, Mach (46′ Král), Hejný, Mráz (46′ Schovanec), Petrů (K), Slavík, Chábera (70′ Vilím), Hannich (46′ Kurka), Bašek (81′ Kopp), Ronovský.

Fotogalerie: Foto: Jan Kobzáň | jackfoto.cz