V sobotu hostíme Votroky

Po nezdaru v Přepeřích se Kolínští střetnou zase na svém stadionu. V sobotu 27. dubna hostí od 10:30 B-tým Hradce Králové. Přijďte do Borků podpořit kolínské mužstvo.

Votroci jako jedni z mála týmů soutěže v jarní části neremizovali. Buď brali všechno, nebo nic. Do druhé části sezony vstoupili Votroci velmi dobře. V úvodních kolech porazili Přepeře a Zápy, navíc neinkasovali ani jeden gól. Pak ale přišly čtyři zápasy temna. Nestačili na Ústí, rivala z Pardubic, Živanice a Most, přičemž celkem nastříleli pět gólů, inkasovali deset. Nyní se ale Královéhradečtí opět zvedli. Černou sérii prolomili s rezervou Jablonce a na vítězství navázali i v posledním utkání s Mladou Boleslaví. Aktuálně je rezerva ligového celku na dvanácté pozici se ziskem dvaceti pěti bodů. Co se týče venkovních zápasů, v nich nasbírali bodů deset, ovšem bilance v posledních pěti zápasech není nijak oslnivá – 2-0-3. Mužstvo pod vedením trenéra Rolka je velmi mladé, průměrný věk je dvacet jedna let.

Kolíňáci si na domácím hřišti vedou v jarní části velmi dobře. Naposledy porazili rezervu Mladé Boleslavi i s reprezentantem Kušejem 1:0. Drhne to však na hřištích soupeřů, zejména těch ze spodu tabulky. V uplynulém kole totiž prohráli v Přepeřích 2:0. I přesto se Kolínští drží uprostřed tabulky, aktuálně jim náleží osmé místo se třiceti body, shodně se sedmým Chlumcem a šestým Jabloncem. Na vedoucí pětku jim schází devět bodů (Brozany, 39). Dosavadní bilance Kolína je 7-9-7, mají nejvíce remíz ve skupině B. Doma jsou ale velmi silní. Z jedenácti utkání padli pouze dvakrát a posbírali dvacet jedna bodů. Na svém hřišti jsou pátí nejlepší v soutěži.

B-tým Hradce Králové byl tradičním soupeřem Kolína už v divizních sezonách 2009/10-2011/12, před postupem Kolína do ČFL se navíc setkávaly v rámci přáteláků. Z celkem osmi mistrovských zápasů vyšlo lépe Kolínu, dva Hradci a dva skončili smírně, včetně toho posledního (1:1).