KOLÍNSKÁ DEMOLICE NYMBURKA

Souboj prvního celku s třináctým přinesl poslední zářijový víkend. Kolínští fotbalisté hostili na stadionu v Borkách mužstvo nymburského Polabanu. Ačkoliv derby ráda přináší nečekané výsledky, v tomto zápase se, co se vítěze týče, překvapení nekonalo. Překvapením však je konečné skóre, neboť Kolínští zvítězili vysoko 9:0.

Na kolínském stadionu, kde se přítomní diváci museli zdržovat na hlavní tribuně, se na úvodní branku nemuselo čekat příliš dlouho. Již ve 2. minutě utkání vyslal do pokutového území míč ze své kopačky Vácha, který následně našel Daniela Bareše. Ten si míč pohotově zpracoval a nedělalo mu sebemenší problém otevřít gólový účet – 1:0. Sotva z kolínského týmu opadla prvotní euforie, už oslavovali další branku. O minutu později vyslal Pavel Čapek míč z rohového kopu, ve vápně ho jako první našel Jan Škoda a skóroval! – 2:0. Poté nastala bezbranková pasáž, ovšem oba celky se prosadit mohli. V 16. minutě se skvělým zákrokem blýskl Michal Kubát, a když už to vypadalo na nebezpečí z následující dorážky, asistent sudí zahlédl offside dorážejícího hráče. V obrovské šanci se ve 34. minutě ocitl Sodoma, jenže trefil pouze břevno. Navýšení vedení přišlo ale o chvíli později, konkrétně ve 36. minutě. Na balon z rohového kopu nejlépe zareagoval Lukáš Šlehofer a navýšil náskok na 3:0. Poločasové skóre uzavřel ve 42. minutě Jiří Sodoma, když skvěle zužitkoval Čapkův centr – 4:0.

Ve druhém poločasu kolínští hráči pokračovali ve své krasojízdě, kterou započali již zkraje utkání. Netrvalo dlouho a opět se domácí radovali. V 53. minutě obětavým skluzem usměrnil míč do branky kapitán Jiří Vondráček – 5:0! V 58. minutě obdržel pas dopředu Jiří Sodoma, který opět potvrdil roli vynikajícího hroťáka! Proměnil a dostal tak Kolín do šestibrankového náskoku. V 65. minutě se ukázal zase ten Sodoma! nádhernou dělovkou však orazítkoval břevno. To ho ovšem nemuselo příliš mrzet, svou třetí přesnou trefu mohl se spoluhráči oslavit v 69. minutě, když po vzoru Vondráčka dopravil míč do branky skluzem – 7:0. Na počátku poslední čtvrthodinky vyslal trenér Pavlík do hry Davida Koděru, který „přišel, viděl, skóroval“. Ujal se standardní situace v dost nevýhodné pozici. Svou skvěle technicky kopnutou střelou ovšem překvapil téměř každého diváka. Míč zaplul k zadní tyči brankáře Plačka – 8:0. V poslední desetiminutovce bylo také na co se dívat. V 80. minutě Jakub Vojta svou urputnou bojovností skvěle ukočíroval balón před nymburským gólmanem a poté ho uklidil do jeho sítě – 9:0. Místní fanoušci už si představovali podobný scénář jako před dvěma týdny s Kutnou Horou, a to, že se kolínským borcům podaří vstřelit i desátý gól. Nejblíže k tomu měl v 83. minutě Dominik Veselý, jenže jeho pokus skončil pouze na pravé tyči hostující svatyně. Čisté konto neměl jisté ani domácí brankář Kubát, v 85. minutě však opět prokázal své kvality a s nebezpečnou střelou si bravurně poradil.

Kolínské mužstvo si tak po čtrnácti dnech opět skvěle zastřílelo, nicméně i přes hrozivý výsledek patří našemu soupeři uznání za bojovný výkon. Naši kluci se však musí již nyní soustředit na následující divizní kolo, které bude opět veledůležité. V sobotu 3. 10. totiž vycestují na půdu Horek nad Jizerou.

Branky: 3x Sodoma, Bareš, Škoda, Šlehofer, Vondráček, Koděra, Vojta
Rozhodčí: Haleš – Šob, Erlebach
ŽK: Škoda – Škarecký, Dudla M., Drobný
Diváci: 48

SK Sparta Kolín: Kubát – Čapek A. (62′ Veselý), Šlehofer, Vondráček (K), Sodoma (76′ Šindelář), Čapek P. (76′ Koděra), Škoda, Vácha (62′ Hudec), Bareš (62′ Vojta), Milec, Soběslav

SK Polaban Nymburk: Plaček – Mejzr (46′ Drobný), Svoboda, Daněk, Herčík (K) (69′ Dudla T.), Kotek, Škarecký (76′ Krušinský), Novotný, Nepovím, Hobík (46′ Dovhaniuk), Dudla M.

Napsat komentář

40 − 36 =