Kolín si v derby s chutí zastřílel

V rámci čtvrtého kola hostili kolínští fotbalisté Spartu Kutná Hora. Domácí splnili roli papírového favorita, svému soupeři nastříleli sedm branek. Hattrickem se navíc blýskl kanonýr Jiří Sodoma.

Poslední vzájemný duel skončil vysoko 10:1 ku prospěchu Kolína. Hostující hráči museli zažívat deja vu, protože vývoj zápasu hodně připomínal právě minulé střetnutí. Kolínští se okamžitě ujali iniciativy, ovšem první gól padl až v 17. minutě. Po přízemním centru do vápna uklidil balón za záda kutnohorského brankáře Jiří Sodoma – 1:0. Za nedlouho se domácí radovali znovu. Pavel Čapek vyslal míč vzduchem do vápna, hlavou ho našel Jiří Vondráček a zvýšil na 2:0. Kutnohorští se snad ani nestačili vzpamatovat a lovili míč ze sítě po třetí, ve 24. minutě už podruhé v zápase skóroval Jiří Sodoma – 3:0. O čtyři minuty později se po krásné kombinaci na kraji pokutového území dostal k balonu Jakub Vojta, který dělovkou zvýšil už na 4:0. Domácí stále neměli dost a v tempu nepolevili. Ve 34. minutě byl ve vápně zfaulován Hudec, nařízenou penaltu ale Koděra neproměnil, a tak si na pár minut mohli kutnohorští oddechnout. HATTRICK! Deset minut před koncem první půle znovu úřadoval Jiří Sodoma, hlavou po rohovém kopu přidal svůj třetí přesný zásah a nejenže zvýšil na 5:0, ale také zkompletoval svůj hattrick! Hosté výrazněji zahrozili dvě minuty před poločasem, ovšem bez výsledku. A tak v poslední minutě znovu stříleli Kolíňáci. Jakub Vojta utekl obráncům, přesně zakončil a stanovil poločasové skóre na 6:0.

Do druhého poločasu Kolín výrazně prostřídal, ze hřiště odešli Jiří Sodoma, Pavel Čapek a Tomáš Valenta. Jejich místa zaujali Denys Pelyak, Daniel Bareš a devatenáctiletý Michal Exner. Za rozhodnutého stavu už tempo nebylo takové, jako v prvním poločase, ale i přesto byli domácí aktivnější. Ve 49. minutě mohl završit hattrick také Vojta, jenže šanci neproměnil. Takzvaný čestný gól se kutnohorským sparťanům povedl vstřelit v 76. minutě. Nejprve nastřelili tyč, z dorážky snížil na 6:1 kolínský odchovanec Filip Tichý. Zhruba o dvě minuty později se do šance dostal také exkolínský Dominik Veselý, jenže se skóre nepohnul. Čtyři minuty před koncem utkání ještě domácí korigovali skóre. Vácha vyslal míč do vápna a Jiří Vondráček podruhé hlavou navýšil kolínské vedení – 7:1.

Díky této výhře se Kolín posunul na pátou příčku. Velmi důležité bude také následující utkání, zajíždíme na hřiště Libiše. V následujícím týdnu hostíme v rámci druhého kola MOL Cupu Duklu Praha, o víkendu pak hostíme nováčka Fortuna Divize SK Tochovice.

STATISTIKY

Branky: 3x Sodoma, 2x Vojta, 2x Vondráček – Tichý
Rozhodčí: Novotný – Eibl, Vychodil
ŽK: Nekvinda
Diváci: 250

SK Sparta Kolín: Otáhal – Koděra, Vojta (68′ Šindelář), Vondráček (K), Sodoma (46′ Bareš), Hudec (68′ Vácha), Hakl, Čapek P. (46′ Pelyak), Valenta (46′ Exner), Milec, Soběslav

Sparta Kutná Hora: Malý – Bílek, Jeníček (46′ Cimr), Saulich, Franc (K), Nekvinda, Veselý, Piskač (69′ Tichý), Zelenka, Marek, Křelina (79′ Prokůpek)