Kolín zamíří na hřiště Sokolu Brozany

Po vydařené jarní domácí premiéře se sparťané chystají na další venkovní utkání. Tentokrát výjimečně v neděli, od 15 hodin změří síly se Sokolem Brozany. Navíc ve zcela nových venkovních dresech.

Ubojované a cenné vítězství 1:0 z domácí půdy se kolínští fotbalisté pokusí obhájit i v devatenáctém kole České fotbalové ligy. V něm zavítají do více než tisícové obce na Litoměřicku, do Brozan. Kolín se díky hubené výhře nad Zápy posunul zpět na druhou příčku tabulky. Místo si může uhájit, aktuálně má před Velvary náskok jednoho bodu a k tomu zápas s Živanicemi k dobru. Aktuálně mají Kolínští třicet dva bodů, skóre 33:28 a bilanci 10-2-5. Jediným jarním střelcem je prozatím Jiří Vondráček (1), týmovým střelcům stále vévodí Jiří Sodoma (11), kterého v celkové tabulce střelců dotáhl ústecký David Černý. Na prozatímního krále střelců Vopata z Velvar ztrácí dva přesné zásahy.

Brozany, které minulý ročník skončily na pátém místě, vytěžily z dvou jarních zápasů pouze bod. Na úvod padly Zápům 1:0, s Mostem remizovaly 1:1, kdy dokázaly srovnat i v početní nevýhodě. Odložené sedmnácté kolo s Chlumcem nad Cidlinou budou dohrávat stejně jako Kolín s Živanicemi, tedy ve středu 19. dubna. Po sedmnácti odehraných zápasech mají na svém kontě dvacet sedm bodů, skóre 25:18 a bilanci 8-3-6. Brozanským ostrostřelcem je Martin Jindráček (9), který je však po utkání s Mostem v karetním trestu a do zápasu s Kolínem tak s největší pravděpodobností nezasáhne. S pěti zásahy mu sekunduje exligový Dominik Šup.

Ze tří vzájemných zápasů Kolín vytěžil všech devět bodů. V sezoně 2015/16 dokonce Brozany Kolínu nevstřelily ani gól (2:0 a 1:0). Na podzim tohoto ročníku to vypadalo také na jednoznačnou záležitost, kdy Kolín vedl po gólech Fotra a Sodomy 3:0, hosté však v nastaveném čase zápas zdramatizovaly. Góly Jindráčka a Bechyně na body nestačily, Kolín zvítězil 3:2.