110 LET SPARTY KOLÍN

Začíná březen. Měsíc, ve kterém před sto deseti lety založila parta muzikantů fotbalový klub. Náš klub. Drtivá většina klubů po celém světě má odkaz ve své historii. Některé kluby mají historii menší, jiné se pyšní dlouholetou, více než sto let trvající tradicí. Přesně tak tomu je i v případě Sparty Kolín. Ta byla založená jako třetí kolínský fotbalový klub, co se týče republikového měřítka, patří Kolín mezi šedesátku nejstarších klubů v Česku. A to stojí za to si připomenout.

Co nás čeká?

Tady máme soupis toho, na co se můžete těšit! Vše budeme samozřejmě postupně aktualizovat a přidávat.

ANKETA OSOBNOSTÍ

Oslavy výročí začnou už prvního března, a to prostřednictvím sociálních sítí a webu. Máme připraveno dvacet odpovědí na otázku „Jak vzpomínáte na fotbalový Kolín a co byste mu popřáli do dalších let?“. A kdo bude odpovídat? Osobnosti, které ve své kariéře prošli Kolínem a dosáhli i na vyšší, mnohdy prvoligovou, metu. Jména účastníků vám ale neprozradíme, můžete však sami tipovat, kdo se nám v anketě objeví. A ptáte se proč zrovna dvacet? Protože 20. března je přesné datum založení Sparty Kolín. Od 1. do 20. března tak budete každý den vídat jednu anketní odpověď. Na webu si je budete moci prohlédnout v sekci „110 LET – ANKETA OSOBNOSTÍ“ (viz tlačítko níže). Uvidíte sami, jaké slavné osobnosti Kolínem prošli.

SEDMIDENNÍ EXKURZ DO HISTORIE

Až skončí anketa osobností, přejdeme na rozsáhlejší články. Články o samotné historii. V nich se dozvíte zajímavosti, které se běžně neříkají a o kterých třeba nemáte ani ponětí. A že takových informací je! Víte třeba, co předcházelo založení klubu? Kde sehrálo mužstvo první zápas? První hřiště? Důležitá jména pro historii? Něco o spadlé bombě na hřiště či výjezdech do zahraničí během totality? Nejen na tyto otázky vám odpovíme právě v sedmi po sobě jdoucích článcích. Myslíme si, že kolikrát budete překvapeni, co všechno Sparta Kolín během své historie zažila.

A když už všude používáme „nové“ logo, bylo by dobré si také vysvětlit, co přesně má znamenat. Jde pouze o výroční logo, které jsme dali dohromady ze čtyř pro historii významných kolínských log. Konkrétně v něm můžete najít tato loga – SK Sparta Kolín, TJ Jiskra Kolín, FK Mogul Kolín a FK Kolín. Jaká konkrétní část patří kterému logu? Na to se můžete podívat v přiložené grafice. V ní se také dočtete, v jakém období klub daný název používal. A co pro nás jednotlivé etapy znamenají?

SK Sparta Kolín – historie a tradice.

TJ Jiskra Kolín – minulý režim.

FK Mogul Kolín – historicky první postup do druhé ligy.

FK Kolín – vrcholky a pády nového tisíciletí.

Takto se dá charakterizovat výroční logo. Ještě si možná říkáte, co oslavy na hřišti. Zatím vše plánujeme a určitě vás budeme včas informovat. Kvůli plánované kompletní rekonstrukci hlavního hřiště během začátku léta musíme se vším vyčkat. Věříme, že se nám povede dát dohromady takový program, na který se rádi přijdete podívat se svými rodinami či přáteli. Jsme rádi, že jste s námi!

Vše najdete ve stejné podobě v sekci „110 LET“ zde. Informace na zmíněném odkazu navíc budeme aktualizovat.

Napsat komentář

99 − = 96