Naposledy doma, přijede rezerva Pardubic

Podzimní část se chýlí ke svému konci. Na programu je 14. kolo České fotbalové ligy a tedy poslední domácí zápas tohoto roku. V něm Kolínští hostí B-tým Pardubic. Utkání se třináctým celkem tabulky začne v sobotu 5. listopadu v 10:30 hodin. Buďte u toho!

Aktuální situace našeho sobotního soupeře není nijak zvlášť odlišná od celkového umístění v minulém ročníku ČFL. Perníkáři jsou aktuálně se třinácti body na třináctém místě, přičemž z posledních pěti zápasů čtyřikrát vyšli na prázdno, v posledním mači alespoň plichtili s Ústím nad Labem 1:1. Tam ale měli vítězství na dosah. O body je nepřipravila ani penalta v 83. minutě, ale branka Bendy z 87. minuty po jejich špatné rozehrávce. Případným bodovým ziskem se mohou ale vyhoupnout na 10. místo, na rezervu Mladé Boleslavi ztrácejí tři body. Naopak od sestupových míst je dělí bodů sedm.

Kolín si stále užívá druhé místo, přestože v uplynulém kole dostal velmi tvrdý direkt. Z teplických Stínadel sparťané odjeli s tenisovým výsledkem 6:1 a do závěrečných kol si mírně zkomplikovali boj o momentální umístění. Jediným střelcem Kolína byl kapitán Jiří Vondráček. Právě na Teplice, které hostí Chlumec nad Cidlinou, mají náskok pouhý jeden bod. Dotáhnout je mohou i Brozany, těm na nováčka z Kolína chybí body tři. V tabulce střelců je Jiří Sodoma s deseti brankami na děleném druhém místě s teplickým Vachouškem, prozatímním králem je David Černý z Ústí nad Labem.

Celky se doposud střetly celkem osmkrát a pokaždé v rámci divize. Kolínu se podařilo naplno bodovat jen jednou, a to hned v prvním duelu z roku 2011. Pak následovala série čtyř remízových zápasů. Na jaře 2018 bralo vítězství pardubické mužstvo. V další sezoně vyhrál Kolín po penaltách, jarní odvezu za tři body ovládli Pardubičtí. Zápasy často končily jednobrankovým rozdílem, nejvyšší vítězství zaznamenaly Pardubice 2:0 (jaro 2018). Nejvíc branek padlo ve druhém mači, celkem čtyři při remíze 2:2.

Jak dopadne v pořadí devátý zápas mezi Kolínem a B-týmem Pardubic? Přijďte se podívat na stadion a popohnat Kolíňáky k dalšímu tříbodovému vítězství! A kdy? V sobotu 5. listopadu od 10:30 hodin.