MOL CUP | O POSTUP SE SLAVIÍ KARLOVY VARY

Los prvního kola MOL Cupu přinesl zápas Sparty se Slavií. Nikoliv pražských „S“, ale kolínské Sparty a karlovarské Slavie. Boj o postup do druhého kola domácího poháru sehrají týmy v kolínských Borkách ve středu 11. srpna od 18:00 hodin.

Karlovarská Slavia došla v loňském ročníku MOL Cupu opravdu daleko. Nejprve smetla Mariánské Lázně 6:0, v dalším kole si poradila i s prvoligovou Opavou 3:0 a v osmifinále si to rozdala se svou pražskou jmenovkyní v Edenu. Na půdě úřadujícího mistra ligy padli Karlovarští vysoko 10:3 a jejich cesta pohárem skončila. V letošním ročníku ČFL mají doposud odehrané jedno utkání, a to s Hostouní. Úvodní duel skončil smírně 0:0 a slávisté se zařadili na sedmou pozici se stejným bodovým ziskem od pátého B-týmu Slavie Praha až po desátou Hostouň. V nadcházejícím druhém kole zajíždí na pražský Motorlet.

Kolínští zažili v minulé sezoně doslova snový vstup. V divizi ztratili během osmi zápasů pouze jediný bod v úvodním utkání a v MOL Cupu se jim povedla naprostá senzace. V prvním kole los přiřadil Kolínu nováčka Fortuna ligy FK Pardubice. Předzápasové předpoklady hovořily jasně pro hostující ligisty, ovšem na trávníku to byla jiná podívaná. Kolínští dokázali remizovat s Pardubicemi 1:1 a vyřadit je na penalty. Ve druhém kole by narazili na věhlasnou Viktorii Žižkov, ale koronavirová pandemie byla ten nejsilnější soupeř a zápas byl kontumován ve prospěch Pražanů.

Zda se Kolíňákům povede po roce opět uspět proti celku z vyšší soutěže, to uvidíme ve středu 11. srpna. Duel s třetiligovou Slavií Karlovy Vary začíná v 18:00, přijďte nás podpořit!