Zápas s ligovou rezervou! Do Borků přijede Mladá Boleslav

V sobotu se v Borkách znovu po týdenní pauze odehraje zápas České fotbalové ligy. Tentokrát Kolíňáci hostí B-tým Mladé Boleslavi. Dorazte v sobotu 13. dubna na Městský stadion, startujeme v 10:30.

Fotbalisté rezervy Mladé Boleslavi nevstoupili do jara ČFL velmi dobře. Hned v úvodu padli v Pardubicích. V dalších dvou kolech však zabrali. Nejprve doma porazili Živanice a o týden později remizovali s Mostem. Poslední dvě kola ale Středočechům zřejmě nevyšly podle představ. V Zápaech prohráli po penaltě pět minut před koncem a minulý týden doma nestačili na Jablonec. Aktuálně jsou Mladoboleslavští na dvanáctém místě se ziskem dvaadvaceti bodů s bilancí 6-4-11. Před Přepeřemi, které jsou na sestupové pozici, mají náskok pěti bodů, na osmý Kolín jim naopak pět bodů schází. Ze soupeřových stadionů dosud odvezli šest bodů, Kolín je na svém domácím hřišti úspěšnější. Obrana Kolína si musí dávat pozor zejména na šestigólové Ladislava Kodada a Matyáše Vojtu. Celkem Mladá Boleslav nastřílela třicet tři gólů, inkasovala třicetkrát.

Kolíňáci do jara nevstoupili dobře v prvním kole, od té doby se ale zvedají nahoru a zvládají utkání s týmy z popředí tabulky – doma porazili v té době třetí Baník Most-Souš, minulý týden pak vyloupili první Velvary, odkud odvezli cenný bod za remízu 1:1. Doma se jim navíc vcelku daří, z 10 zápasů vyhráli pětkrát a třikrát remizovali. Celkově je Kolín na osmém místě se ziskem dvaceti sedmi bodů, skóre 32:35 a bilancí 6-9-6. V útoku pak svěřenci Františka Douděry spoléhají zejména na Dominika Veselého, který je na děleném druhém místě mezi střelci. Na kontě má deset přesných zásahů, stejně jako Novotný (Most) a Dao (Ústí nad Labem). Na první Černého a Žežulku (11) ztrácí pouze jediný zásah.

Ze sedmi utkání Kolíňáci vyhráli třikrát, včetně toho posledního v Mladé Boleslavi (2:1). Dvakrát bral všechny body soupeř, dvakrát pak mužstva odešla s nerozhodným výsledkem. Od kolínského postupu do ČFL jsou z toho tři zápasy – dva pro Kolín, jeden pro Mladou Boleslav.