Nové dresy úspěch nepřinesly. Kolín padl v Brozanech

V devatenáctém kole České fotbalové ligy zamířili kolínští fotbalisté do Brozan, kde chtěli navázat na domácí hubené vítězství. Stejně jako před dvěma týdny se však na hřišti soupeře nedokázali prosadit, naopak domácí udeřili hned třikrát.

Obdobně jako v předchozích zápasech, prvních minut se ujal soupeř Sparty. Hostující obrana musela už ve třetí minutě čelit nebezpečné standardní situaci, kterou se ji však podařilo odvrátit. „Další zápas, do kterého jsme špatně vstoupili. Domácí chtěli víc,“ říká útočník Jiří Sodoma. Nadějně to vypadalo v sedmé minutě, kdy bezprostřednímu zakončení Veselého zamezil skluzující obránce. O dvě minuty později se tlačil k zakončení znovu, ovšem míč netrefil a šance se ujali domácí. Sparťani dostali rázné varování, z rychlého brejku trefili tyč kolínské brány.

Čtyři minuty na to to Brozanští zkoušeli znovu, tentokrát kolínská defenziva srazila střelu na rohový kop. Kolín se dlouhou dobu nemohl dostat do tempa. „Byli agresivnější, byli všude dřív,“ komentuje Sodoma. Jejich nasazení se vyplatilo. Ve třicáté páté minutě domácí využili chyby uprostřed hřiště a vyslali do rychlého protiútoku Chukwudi Chukwumu, který zvítězil v minisouboji s kolínským brankářem – 1:0. V nastaveném čase mohli hosté srovnat, hlavička po standardní situaci však zamířila mimo tři tyče.

Začátku druhé půle se ujali Kolínští. „Nastoupili jsme dobře, prvních dvacet minut jsme konečně hráli fotbal,“ ohlíží se Sodoma. Po patnácti minutách se do slibné šance dostal Ondřej Sodoma, cestu za zakončením mu však zkomplikoval terén a střela nebyla pro domácí ohrožením. „Vytvořili jsme si několik gólových příležitostí, bohužel jsme je neproměnili,“ říká Sodoma. Naopak domácí své šance proměnili. V sedmdesáté sedmé minutě, po neproměnění ložené šance Kolína, domácí udeřili podruhé. Na konci akce našel Krátký osamoceného Výborného, který měl dostatek času si míč zpracovat a prostřelit Přibyla – 2:0. „Výsledek jde ve finále za mnou, měl jsem jasnou příležitost, kterou jsem nedal a z protiútoku jsme dostali na 2:0,“ lituje Sodoma. „Pak už to bylo hrozně těžký,“ dodává. 

Snížit mohl už jen Routek, který ale svou hlavičku nasměroval pouze do náruče Havránka. Definitivní porážku pečetil v poslední minutě Novotný, který využil precizní Soungoleho přihrávku za obranu. „Nedaří se nám navázat na to, jak jsme hráli minulou půlsezonu a musíme s tím něco udělat,“ hlásá Sodoma. „Musíme se vrátit k poctivé práci, nedaří se nám na žádné frontě. Je složité vyhrávat, když ve dvou zápasech venku nedáme gól.“

Kolín si tak podruhé v jarní části odvezl ze soupeřova hřiště porážku v poměru 3:0. V tabulce si ale stále drží druhé místo, navíc ho stále čeká dohrávka šestnáctého kola s Živanicemi. Před pronásledovateli z Velvar a Teplic má náskok jednoho bodu. Za týden Kolínští v Borkách změří své síly s dvanáctým B-týmem Jablonce nad Nisou. Buďte u toho s námi!

STATISTIKY

Branky: Chukwuma, Výborný, Novotný.
Rozhodčí: Vít – Tryzna, Fišer.
ŽK: Hasil, Schettl, Chukwuma, Tichý – Vondráček, Soběslav
Diváci: 140.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Hakl, Veselý, Breda (68‘ Šnajdr), Sodoma O. (68‘ Čapek), Vondráček (K), Sodoma J., Routek, Milec, Soběslav.

SK Sokol Brozany: Havránek – Soungole, Hasil, Schettl, Krátký, Chukwuma (74‘ Novotný), Bubeníček, Strada, Bechyně, Výborný (89‘ Matoušek), Tichý (83‘ Čada).