Dražba ukončena! Sodoma předal Rozárce statisíce.

Spojení exslávistického dua Tomáš Souček – Jiří Sodoma přineslo příběh jako z pohádky. Oba bývalí spoluhráči se domluvili na dražbě Součkova dresu z West Hamu a základní částkou stanovili pět tisíc korun. Na začátku ale netušili, jaká se o něj strhne tahanice…

Částka začala rychle růst a do aukce se zapojila i zvučná jména. Kromě šéfa futsalové Slavie Daniela Kolmana přihazovali i kouč SK Slavia Praha Jindřich Trpišovský, exslávistický záložník Josef Hušbauer a především také současný předseda pražského oddílu Jaroslav Tvrdík. Konečná suma se vyšplhala na 130.000 Kč a dres bude umístěn do slávistického muzea v Edenu.

Vedení pražské Slavie bylo z akce natolik nadšeno, že přidalo i další velecenné předměty k aukci. Konkrétně rukavice brankáře Koláře a hráčský dres podepsaný celým A-týmem Slavie. Iniciátoři celé akce, Sodoma se Součkem, se rozhodli také založil účet, na který mohli lidé Rozárku podpořit libovolnou částkou. Ve výsledku, i se Součkovým dresem, se pro pětiletou bojovnici s rakovinou vybralo 350.000 korun!

Nebýt současné koronavirové situace, český reprezentant by nejspíše přiletěl na samotné předávání, které se uskutečnilo v pondělí 7. 12. 2020 v klubové restauraci Jiskra. Jelikož nemohl být přítomen osobně, poslal Rozárce aspoň dojemný vzkaz…

Předávaly se také peníze z trhu a Mikuláše…

Společně se šekem Jirky Sodomy se v pondělí předávaly i šeky z Vánočního trhu pro Rozárku a Mikuláše pro Rozárku. Částka z trhu je již známá, o prvním adventním víkendu se vydělalo nádherných 255.000 Kč!

V sobotu 5. 12. pak skupinka dvanácti středoškoláků a vysokoškoláků uspořádala mikulášskou nadílku. Za velmi komplikovaných podmínek navštívili během jednoho večera celkem čtyřicítku rodin. K výše zmíněným sumám se tak díky Mikuláši mohlo přičíst dalších 20.150 Kč.

Spojením tedy aukce v režii Jiřího Sodomy, Vánočního trhu pro Rozárku za organizace Jany Šínové a Veroniky Tobiášové a Mikuláše pro Rozárku v režii Tomáše Šulce se vydělalo přesně  625.150 Kč!