SESTAVA DEKÁDY | Jiří VONDRÁČEK

Post: střední záložník

Číslo: 10

Sezona: 2018/19-současnost

Preferovaná noha: pravá

K Davidu Brunclíkovi jste  do střední zálohy vybrali Jiřího VONDRÁČKA. Mladičkého fotbalistu, který strávil nějaký ten čas v juniorce pražské Slavie a nakoukl tak do vrcholového fotbalu. S Brunem tvoří ideální dvojici. Dva skvěle vybavení fotbalisti, kteří nejen svou kreativitou dokáží dotáhnout své mužstvo k vítězství!

„V Kolíně jsem velmi spokojený. Máme skvělé zázemí, areál, líbí se mi město a hlavně máme skvělý kolektiv v kabině a v neposlední řadě také fotbalovou kvalitu v kádru.“

S jeho fotbalovými začátky se pojí TJ Baník Rtyně. Klub z menšího města na Trutnovsku, které čítá zhruba tři tisíce obyvatel. Zde se naučil potřebným základům a v deseti letech přestoupil do Červeného Kostelce. O dva roky později se vydal do Náchoda, kde strávil dlouhá léta. V sezoně 2011/12 odešel do pražské Slavie v rámci hostování a za nedlouho Náchod definitivně opustil přestupem právě k sešívaným.

Jako již plnoletý se Vondras přestěhoval do Prahy a začal si dláždit cestičku profesionálního fotbalisty. Přidal se k juniorce pražské Slavie.

Foto: Martin Malý

„Na působení ve Slavii vzpomínám rád. Bylo to moje první angažmá mimo mé rodné město. Musel jsem se v osmnácti letech přestěhovat do Prahy a začít žít samostatně.

Přesně 10. srpna 2011 zažil svůj úplně první start v A-týmu Slavie. V domácím poháru se postavil Meteoru Praha a dokázal se i gólově prosadit! Své ligové premiéry se postupem času také dočkal. Konkrétně 14. srpna 2011, kdy v Edenu (tehdy Synot Tip Aréna) odehrál rovných 45 minut proti Příbrami. Debut to byl vítězný, Slavia zvítězila 3:1 a objevil se v sestavě Hanuš – Hubáček, Kaufman, Trubila, Hloušek, Janda (46. Milutinovič), Jarolím, Koreš, Petrák (73. Vlček), Pospěch, Vondráček (46. Hurka). Podruhé do ligy nakoukl na jaře roku 2012. Utkání Českými Budějovicemi ale strávil pouze na lavičce, ze které sledoval porážku svého týmu 1:0.

Foto: Michal Petřík

„Vzpomínám hlavně na osobnosti, s kterými jsem mohl trénovat a hrát. Určitě jsem se od nich hodně naučil.“ Také na svůj ligový start a gól v poháru. Vzpomínek je hodně, udělal jsem si hodně přátel, s kterými jsem do teď v kontaktu. Jsem rád, že jsem si tím vším mohl projít.“

Sezonu 2014/15 strávil na hostování ve Vlašimi, přičemž hrával za jejich farmu v Louňovicích. Slavii opustil definitivně v roce 2016, když se upsal Jirnům. Do Kolína se dostal v roce 2018 a ihned se zapracoval do základní sestavy. Později získal také kapitánskou pásku, se kterou nastupuje do dnes.

Na hřišti prokazuje, že své angažmá ve Slavii nebylo vůbec zbytečné. Perfektně řídí hru a sám dokáže rozhodnout těžká utkání. Ve hře mají s Davidem Brunclíkem hodně společného, včetně specializace na pokutové kopy. Vondras nastoupil celkem do 52 divizních a pohárových zápasů, ve kterých nasázel 25 gólů. Z tohoto počtu jich padlo hned 8 z pokutového kopu, nepočítáme-li úspěšné pokusy v penaltovém rozstřelu, ale běžné penalty v základní hrací době. S Brunem sice do soutěžního zápasu nenaskočil, typově by ale tato spolupráce byla na výtečnou!

„S Davidem jsem nikdy nehrál, ale vím o koho jde. Dříve s námi byl v přípravě a odehrál s námi několik přátelských zápasů. Jedná se o fotbalového hráče, který si rozumí s balonem, a to mi vždy vyhovuje. Na hřišti bych si s ním určitě rozuměl, s takovými hráči je radost si zahrát.“

Druhým mozkem týmu jste zvolili Jiřího Vondráčka. Statného střeďáka s šikovnýma nohama a excelentním čtením hry, který do vámi zvoleného konceptu zapadá naprosto precizně!

Foto: Jan Kobzáň