Dva týmy jsou ve finále Planeo Cupu!

Kolínská přípravka válí. Chlapci a dívky kategorií U8 a U11 se dostali přes předkola a kvalifikaci a probojovali se na finálový turnaj prestižního českého poháru FAČR! Starší kategorie bude mít hrací víkend v květnu, mladší na začátku června příštího roku. Držme palce!

Pohár, dříve známý jako Ondrášovka Cup, dnes Planeo Cup, je nejvýznamnější akcí mládežnického fotbalu. O to větší úspěch je se kvalifikovat mezi nejlepších 24 týmů z celé republiky. Letos se přihlásilo celkem 917 týmů z 259 klubů! Nejprve se do finálového turnaje, který proběhne o víkendu 3.-4. června 2023, dostali svěřenci Petra Skořepy, kategorie U8. Jen chvíli po nich navázala i starší přípravka, konkrétně naděje od Honzy Piknera, kategorie U11. Tu čeká finále o téměř měsíc dříve, tedy 6.-7. května 2023. Místa finálových bojů bude teprve určeno.

Kategorie U11 s trenéry Honzou Piknerem, Kryštofem Piknerem, Janou Mádrovou a Tomášem Vorlíčkem.
Kategorie U8 s trenérem Petrem Skořepou.

Kolínské naděje se střetnou s těmi nejlepšími soupeři v republice. Na obě kategorie čekají týmy jako SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, FC Slovácko, FC Hradec Králové a další!

Letos se jedná o celkově jedenáctý ročník, jehož tváří je obránce AC Sparta Praha Martin Vitík. A proč právě on? Organizátoři se domnívají, že jako mladý ligový hráč by mohl být inspirací pro děti, aby poctivě pracovali měli motivaci dostat se ve fotbalové dráze co nejdál. Moderátory finále budou filmový režisér, herec a komik Jakub Kohák a sportovní novinář a komentátor Pavel Čapek. Zároveň děti mohou potkat celebrity z řad ambasadorů, podporovatelů či rodičů dětí v jiných týmech. Tak se v dřívějších letech stalo třeba s Milanem Barošem, Mário Holkem (trenér kategorie U8 ve Zbrojovce Brno), Davidem Lafatou, Luďkem Zelenkou a mnoho dalšími.