Poprvé doma. Hostíme Zápy

Kolínští fotbalisté se poprvé v jarní části představí na svém dosud nedobytém území. V Borkách přivítají v sobotu 18. března aktuálně sedmý celek tabulky – SK Zápy. Přijďte podpořit domácí fotbalisty, zápas začíná v 10:30.

Odložený zápas a prohra v Mostě. Takový je začátek Kolína ve druhé fázi aktuálního ročníku České fotbalové ligy. Nastartovat se mohou opět doma, kde v soutěži dosud nepoznali přemožitele. Na svém hřišti jen dvakrát remizovali, jinak své soupeře dokázali porazit, občas i otáčeli nepříznivé skóre. Po odehraných šestnácti zápasech se Kolínští nacházejí na třetím místě se ztrátou dvou bodů na druhé Teplice, navíc zápasem k dobru. Z druhé strany se dotahují Velvary a Chlumec nad Cidlinou, na Kolín jim chybí pouhý bod. S počtem vstřelených gólů se Kolín řadí mezi elitu, s dvaatřiceti brankami je na děleném třetím místě, společně s Velvary. Prozatím inkasoval dvaadvacetkrát a má bilanci 9-2-5. Nejlepším střelcem je stále Jiří Sodoma, na kontě má jedenáct přesných zásahů a může se dotáhnout na žižkovského Voltra (12) a vévodícího Vopata (13) z Velvar.

Zápy naopak neprožily podzim, jaký si zřejmě po vítězství loňského ročníku představovaly. Po remíze s Pardubicemi (1:1) v prvním kole jarní fáze ČFL jim patří sedmé místo s dvaceti pěti body. Na Kolín tedy ztrácejí body čtyři. Minulý víkend navíc měli Zápané volno, kvůli nevyhovujícímu trávníku museli odložit své střetnutí s Živanicemi. Střelecky jim s dvaadvaceti góly patří dělené osmé místo, šestkrát se trefil Jiří Duben. Naopak do defenzivy si počínají velmi dobře, společně s Mladou Boleslaví inkasovali jen osmnáctkrát. Na týmovém výkonu se podílí i exkolínský Martin Jelínek, který v Kolíně hrál od roku 2012 do 2016 a ve druhé nejvyšší soutěži ho vedl jako kapitán. V sobotu se poprvé v soutěžním zápase postaví proti Kolínu. „Samozřejmě se na zápas těším a určitě něco vypíšu do kabiny. Věřím, že náš fotbal Kolínu nebude chutnat,“ hlásá před zápasem 37letý zápský středopolař Martin Jelínek. Aktuální bilance Zápanů je 6-7-3.

Soutěžně, tedy v boji o body nebo postup do dalšího kola domácího poháru, se mužstva střetla celkem osmkrát. Pravidelně se potkávala ve třetí nejvyšší soutěži v letech 2012 až 2016 (vyjma druholigové sezony 2014/15). Kolín se radoval třikrát, jednou remizoval a soupeř odešel vítězně čtyřikrát. Včetně posledního zápasu z podzimní části, kdy Kolín sice nadějně dotahoval, ale nakonec v Zápech padl 3:2.

Přijďte Kolíňáky podpořit v prvním domácím zápase druhé části soutěže. Zápas začne v 10:30 hodin, buďte u toho, každá podpora je důležitá!