Zápas s Real Top Praha vynesl pro Viktorku přes sto tisíc

V sobotu 20. srpna šlo v Borkách o víc, než jen fotbal. Kolínský klub pozval na své hřiště v rámci oslav 110. výročí Real Top Praha, tým složený z českých celebrit, ať z řad sportovců, herců, zpěváků či komentátorů a novinářů. Výtěžek půjde na konto šestileté Viktorky, už nyní částka přesáhla 100 tisíc Kč!

Benefiční den zahájil na velké umělé trávě v Borkách turnaj v malém fotbale. Zúčastnilo se ho šest týmů, které si spolu zahrály o finále. Toho se zúčastnily týmy FC Breakkers a Atletiko. Finálový zápas musely rozhodnout penalty. Pohár pro vítěze, ceny od partnera OC Futurum Kolín a kyblík z KFC si nakonec odneslo Atletiko, jehož hráči reprezentují Kolín i v superlize malého fotbalu. Celým turnajem prošli bez inkasování jediné branky. Třetí místo bralo mužstvo FC Nekopnem si, které porazilo VildaTeam.

Foto: Jan Kobzáň

Od rána také probíhaly přípravy u hlavního hřiště. To se chystalo na to hlavní. Připravit aparaturu zapůjčenou od TS production, pro diváky přichystat posezení od Koli u občerstvení, dětský program od OC Futurum Kolín na malé umělce a doladit zbylé detaily k bezstarostnému průběhu akce. Zhruba hodinu a půl před výkopem se otevřely brány pro příchozí diváky, mezi kterými postupně přicházeli i hráči Real Top Praha. Ty organizátoři uvedli do připravené kabiny a jen minuty zbývaly do začátku zápasu.

Všemu v Borkách přihlížela i šestiletá Viktorka s epilepsií a začínající spasticitou dolních končetin. Připraven byl i charitativní stánek u hlavního vchodu, kde diváci mohli koupí různých dekorací taktéž podpořit malou bojovnici. Před začátkem zápasu zpestřily program dvě slečny z Dance club Inferno Kolín, Terezka a Andrejka, které vystoupily se svými sólo disco dance vystoupeními. Pak už přišlo na řadu jen ohlášení soupisek a úvodní hvizd zápasu. Diváci také netrpělivě čekali na Jakuba Štáfka alias Laviho z fotbalového seriálu Vyšehrad.

Foto: Jan Kobzáň

Kolínští fotbalisté se dostali do vedení 2:0, pak 3:1. Konec prvního poločasu přinesl obrovský zvrat. Nejprve hráči Realu snížili na 3:2. V posledních dvou minutách se osobnosti české scény dvakrát prosadili a nakonec odešli ze hřiště s vedením 4:3. O poločasové přestávce si proti sobě zahráli děti z kolínských přípravek a tři mladí kluci si zasoutěžili o podepsanou knihu Historie kolínské kopané a nový míč. Vítězem se stal Jiřík, shodou okolností syn bývalého vynikajícího hlavičkáře Sparty Kolín Jiřího Biška. Chvíli na to začal také druhý poločas.

Na konci zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 7:5 ku prospěchu hostů. Výsledek ale ani tak důležitý nebyl. Podstatné je, že se diváci dobře bavili, a co víc, že se pomohlo dobré věci. O chvíli později předseda klubu Vladimír Zeman přišel na hrací plochu s šekem v ruce. Na něm byla částka 100.000,- Kč! Částka ovšem není konečná, na facebookovém profilu Sparty Kolín totiž proběhnou ještě další aukce o podepsané předměty, jejichž výtěžek rovněž poputuje na Viktorčino konto.

Poté se diváci vrhli na hřiště, kde se fotili se svými oblíbenci. Největšího obdivu se dostalo Jakubu Štáfkovi, dále byli v kurzu třeba komentátor Robert Záruba, organizátor akcí bojových sportů Matouš Rajmont nebo Ladislav Hampl alias Jarmil z Okresního přeboru. Každý divák si zde našel toho svého oblíbence. Ještě jednou děkujeme, že jste si našli cestu do Borků a společně s námi pomohli Viktorce k tomu, aby se její život mohl začít ubírat lepším směrem. Nesmírně si toho vážíme a věříme, že u dalších podobných akcí se znovu setkáme.

SESTAVY

SK Sparta Kolín: Jiří Procházka, Jiří Černý – Ladislav Bášti, Daniel Nešpor, Petr Pavlík, Lukáš Kalivoda, David Brunclík, František Suchánek, Martin Žižka, Lukáš Kmoch, Dalibor Zeman, Jan Štoček, Jaroslav Jedlička, Martin Dolejší, Petr Vošoust.

Real Top Praha: Jaroslav Bellada – Alexandr Smita, Jakub Štáfek, Ladislav Hampl, Jakub Podaný, Robert Záruba, Michal Krčmář, Ota Balage, Milan Fukal, Radim Holub, Jan Nezmar, Matouš Rajmont, Juraj Šimurka, Jan Šmíd, Vojtěch Nouzák, Jakub Polák, Jakub Šorm, Jakub Smita.

Fotogalerie: Foto: Jan Kobzáň | jackfoto.cz

Foto: Jan Kobzáň