Zápas s Mladou Boleslaví rozhodla penalta

V osmém kole České fotbalové ligy zavítalo do kolínských Borků rezervní mužstvo ligové Mladé Boleslavi. Kolínští si své domácí území uhájili nejtěsnějším možným výsledkem, díky proměněné penaltě ze závěru první půle zvítězili 1:0.

Mladoboleslavští nastoupili do zápasu s mladým kádrem, nejstaršímu hráči na hřišti bylo 23 let. Svou fotbalovostí a rychlostí dostali Kolíňáky pod tlak už od prvních minut. Už v 6. minutě se v první šanci ocitl Slabyhoud, míč však nezpracoval a připravil se o vyloženou šanci. Hosté se často snažili využívat své rychlosti a snažili se posílat míče za obranu, která si s nimi ale dokázala velmi dobře poradit. Další nebezpečí zahrozilo Kolínu ve 27. minutě, Otáhal zastavil hlavičkovaný míč až na brankové čáře.

Kolín se do výraznějších útoků dostával až po 30. minutě. První střela šla po zemi pouze doprostřed branky, ale o pět minut později bylo na svatostánku nedaleko Labe veselo. Jiří Sodoma se dravě vrhl do pokutového území soupeře, nejprve vykoupal jednoho z obránců, poté vlétl mezi další čtyři mladoboleslavské obránce. Jeden z nich ho nedovoleně poslal na trávník a hlavní sudí bez zaváhání odpískal penaltu. K té se postavil sám Sodoma, který následně vyvrátil nepsané pravidlo, že by faulovaný hráč neměl kopat penaltu. Míč poslal do protipohybu brankáře Mikulce. Kolín se ujal vedení 1:0.

Tři minuty před koncem první půle zahrozil Veselý, kterého perfektně našel Sodoma. Zakončení ale nebylo přesné. Ve druhém poločase se Kolínští výkonnostně zvedli. Druhý gól do sítě Mladé Boleslavi mohl přidat Fotr, který se rychle dostal za obranu a vyslal razantní střelu, tu mu ale hostující brankář zneškodnil. Na druhé straně se znovu blýskl Otáhal v 74. minutě, bravurním zákrokem zlikvidoval střelu Vojty.

Jirka Sodoma tak byl jediným střelcem utkání, proměněnou penaltou zařídil Kolínu další tři body. Zároveň mužstvo znovu dokázalo, že se v Kolíně jen tak nevyhrává. Současně se Kolínští mírně dotáhli na druhé Ústí nad Labem, které doma prohrálo s Brozany (0:2), aktuálně je dělí pouhý jeden bod. Za týden čeká Kolíňáky utkání s dalším B-týmem, tentokrát na hřišti Hradce Králové. O další týden později doma přivítají Viktorii Žižkov!

STATISTIKY

Branka: Sodoma (pen.).
Rozhodčí: Ježek – Novotný, Koutník.
ŽK: Veselý, Sodoma, Breda, Jaroš – Slabyhoud, Leitl, Rulc.
Diváci: 200.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Routek, Neuberg, Milec – Vondráček – Hakl (89′ Šnajdr), Veselý (89′ Mansfeld), Čapek P., Čapek A. (74′ Breda) – Sodoma Fotr (80′ Jaroš).

FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Jahic (78′ Vlček), Vlk, Slabyhoud (46′ Coňk), Tichý (46′ Dufek), Leitl (68′ Novotný), Vostřel (68′ Snížek), Stránský, Rulc (K), König, Vojta.