Trenér Pavlík končí. Klub náhradu hledá

Jedna velká etapa skončila. Po pěti letech končí na pozici hlavního trenéra A-týmu Petr Pavlík. Důvodem byly poslední neuspokojivé výsledky jeho mužstva. „Přestaly se nám líbit nějaké věci, kterými bychom se nechtěli prezentovat,“ říká manažer A-týmu Jaroslav Havrda.

Jedna výhra v úvodním kole, následně dvě remízy a série tří proher v řadě. Taková je bilance kolínského mužstva v dosavadním průběhu České fotbalové ligy. Na základě těchto výsledků se vedení SK Sparta Kolín rozhodlo ukončil spolupráci s trenérem Petrem Pavlíkem. „Vedení se rozhodlo, že musíme dát týmu nový impulz,“ říká Havrda.

„Petrovi bychom chtěli poděkovat za odvedenou práci. Byl tady pět let. Když někoho potkáváte pět let každý den, vypracujete si k němu určitý vztah. Petrovi se s týmem povedlo postoupit do České fotbalové ligy, byli jsme kometou soutěže. Určitě nekončíme ve zlém,“ říká Havrda.

Klub měl čtyři schůzky s potenciálními trenéry. „Další zápas povedeme z vlastních zdrojů,“ povídá Havrda. Nového trenéra by klub měl oznámit v začátku příštího týdne. Více podrobností o ukončení činnosti trenéra Pavlíka a hledání jeho náhrady poskytneme v rozhovorech nebo v dalších článcích.