Kolín čeká derby v Čáslavi

Poslední venkovní zápas letošní sezony se ponese ve znamení derby. V neděli 12. června vyjedou kolínští fotbalisté do nedaleké Čáslavi, kde budou bojovat o prodloužení série bez prohry. Zápas ve sportovním areálu Vodranty vypukne v 17 hodin.

Zápasy s Čáslaví mívají vždy svůj specifický náboj. Je k vidění spousta ostrých střetů a ani jeden z celků nechce tomu druhému nechat cokoliv zadarmo. Čáslav se po odehraných 28 zápasech nachází na 5. místě, přičemž má shodný počet bodů se čtvrtými Kosmonosy. Na třetí Velké Hamry pak oba celky ztrácí čtyři body. Z posledních pěti zápasů Čáslavští třikrát zvítězili, a to s Kutnou Horou, Horkami nad Jizerou a minulé kolo s Letohradem. Na druhou stranu padli v Tochovicích a Trutnově. Celkem mají bilanci 14-5-9 a skóre 50:42. Nejlepším střelcem Čáslavi je se třinácti góly Adam Ronovský. V celkovém pořadí divize C mu mezi střelci patří desáté místo.

Kolín soutěž dohrává s ledovým klidem. Tři kola před koncem si zajistil postup do České fotbalové ligy a zbytek soutěže je víceméně pouhou povinností. Přesto má stále o co hrát. Na kontě má totiž sérii 26 zápasů bez porážky, které se rozhodně nechce vzdát. Vítězná série činí 11 zápasů v řadě. Prozatím Kolínští nasbírali 73 bodů a před druhým Vysokým Mýtem jsou tedy o 13 bodů. Celkem mužstvo nasázelo 88 gólů, tedy nejvíce z celé divizní skupiny C. Nejvíce se na tom podíleli Jiří Sodoma a Pavel Čapek, dohromady tito dva borci nastříleli 44 gólů (Sodoma 27, Čapek 17). Defenziva pak inkasovala 32 branek, tím se řadí na třetí místo.

Podívejme se také na posledních 9 soutěžních vzájemných zápasů. Celková statistika hovoří lépe pro Kolín, který z nich odešel hned šestkrát jako vítěz. Dvakrát vyhráli Čáslavští a jednou rozhodovala penaltová loterie. Nejvyšší vítězství zaznamenali Kolíňáci na konci října minulého roku. Svému soupeři nasázeli pět branek a zvítězili jednoznačně 5:0.

Víkend 18. a 19. června

Následující víkend bude program kolínského fotbalu nabitý. V sobotu 18. června sehraje kolínský A-tým poslední zápas sezony, ve kterém v Borkách přivítá od 17 hodin Poříčany. Následující den, tedy v neděli 19. června, proběhne na městském stadionu v Borkách výroční utkání mezi výběrem bývalých kolínských hráčů a gardou Slavie Praha. Sledujte sociální sítě, na kterých se postupně dozvíte všechny informace (vstupenky, program apod.) s předstihem.

Na sestavu Kolína se můžete podívat v níže přiložené grafice. Otazník ale zatím visí nad útočníkem Lukášem Hartigem. Kompletní sestavu Slavie Praha zveřejníme během následujícího týdne.

Napsat komentář

2 + 1 =