Soběslav hlavou rozhodl o vítězství

Dvacáté druhé kolo divize nabídlo v neděli 24. dubna souboj prvního Kolína s pátými Benátkami nad Jizerou. Kolínští potvrdili svou neporazitelnost ve vzájemných zápasech, v těžkém duelu zvítězili 2:1. Navíc bez chybějících pilířů základní sestavy.

Do zápasu muselo kolínské mužstvo nastoupit s několika změnami. Nezasáhli Štancl, Vácha, Koděra, Vojta a Valenta. A absence byla znát. Aktivněji do mače naskočili hostující hráči. Už ve 2. minutě zlikvidoval první vážnější šanci brankář Otáhal. Přesto se vedení ujali domácí. Ve 12. minutě Jiří Sodoma utekl obraně, obehrál brankáře a otevřel gólový účet – 1:0. Kolínu ale vedení příliš dlouho nevydrželo. O šest minut později sklepl Slicho centrovaný míč na malé vápno, odkud ho za záda Otáhala uklidil Viktor Šimeček. Ten oblékal dres Kolína v roce 2016 v rámci hostování z pražské Slavie. Odskočit do jednobrankového vedení mohli hosté ve 20. minutě. Nadvakrát se však blýskl Otáhal a udržel tak nerozhodné skóre, které vydrželo až do poločasového hvizdu.

Ve druhém poločase se na obrazu hry téměř nic nezměnilo. Šancí si mužstva nevytvořila hodně, ovšem některé mohly skončit gólem. Dlouho se zdálo, že se týmy rozejdou smírně. Tomu zabránil v 83. minutě Ondřej Soběslav! Milec nacentroval míč na zadní tyč, odkud ho razantní hlavičkou vyslal do benátecké sítě! Nejenže rozhodl o kolínském vítězství, ale také o navýšení náskoku na čele tabulky už na sedm bodů.

Kolín tak udělal další rázný krok směrem k postupu. Za týden může svou jízdu jarní částí prodloužit, v sobotu 30. dubna zajíždí na hřiště aktuálně posledních Horek nad Jizerou.

STATISTIKY

Branky: Sodoma, Soběslav – Šimeček.
Rozhodčí: Šimek – Blatný, Depeš.
ŽK: Otáhal, Sodoma, Routek, Milec, Soběslav – Borovička, Kopa, Mbah.
Diváci: 200.

Foto: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Otáhal – Hakl, Šindelář (65′ Hudec), Vondráček (K), Sodoma, Routek, Čapek P., Pelyak, Milec, Soběslav, Čapek A. (92′ Němec).

SK Benátky nad Jizerou: Straka – Komma, Slicho, Šimeček (K) (67′ Bodlák), Mansfeld (84′ Jimmy), Borovička (88′ Mbah), Kopa, Zabilanský, Macek, Vobořil, Glöckner.

Napsat komentář

1 + 1 =