Soupeři v další sezoně

Kolínská Sparta si po šesti letech znovu zahraje třetí nejvyšší soutěž. Nyní už zná i své soupeře, se kterými se v sezoně 2022/23 střetne ve skupině B. Pojďme si krátce všechna mužstva představit…

TJ Sokol Živanice

Živanický Sokol se do ČFL dostal v roce 2018, od té doby je stálým účastníkem. Loni skončil na 3. místě se ziskem 57 bodů a skóre 52:41.

Foto: Petr Hrnčíř

SK Zápy

Vítěz skupiny B uplynulého ročníku, kterému pak nevyšla baráž o FNL s rezervou pražské Slavie. S kapitánskou páskou nastupuje exkolínský Martin Jelínek!

Zdroj: skzapy.cz

FK Jablonec B

S rezervou Jablonce se Kolín setkával v rámci přátelských zápasů. Jablonečtí se v minulé sezoně umístili na čtvrtém místě s 51 body a skóre 51:40.

Zdroj: fkjablonec.cz

FK Přepeře

Mužstvo z malé vesničky na Liberecku s ani ne tisícovkou obyvatel. Ve třetí lize ale válí, Přepeře skončily na druhém místě o pouhé dva body za Zápy.

Zdroj: Facebok/FK Přepeře

FC Hradec Králové B

Rezervní tým ligového Hradce Králové se v minulé sezoně umístil ve středu tabulky. Se 47 body a skóre 51:38 skončil na šestém místě.

Zdroj: fchk.cz

SK Benešov

Mužstvo Benešova je v B-skupině nováčkem. V minulé sezoně totiž působilo ve skupině A a umístilo se na jedenáctém místě.

Zdroj: Facebook/SK Benešov

FK Teplice B

Teplice se také zařadily do poloviny tabulky. Se 41 body a skóre 41:49 vybojovaly deváté místo ve skupině B. 

Zdroj: fkteplice.cz

FK Chlumec n. C.

S tímto celkem se Kolín také utkal v přípravě na minulou sezonu. Do ČFL se dostal v roce 2019, a to rovnou z Krajského přeboru převodem licence z Převýšova.

Zdroj: Facebook/FK Chlumec n. C.

FK Baník Most-Souš

Mužstvo ze severozápadu Čech je stejně jako Kolín nováčkem soutěže. Postup si Mostečtí zajistili vítězstvím v divizní skupině B s náskokem tří bodů.

Foto: DENÍK/Edvard D. Beneš

SK Sokol Brozany

Brozany uzavřely top 5 minulé sezony ČFL skupiny B. Na čtvrtý Jablonec ztratily tři body. Skóre měly 43:38.

Zdroj: sokol-brozany.cz

TJ Slovan Velvary

Tří tisícové město z okresu Kladno v minulém ročníku ČFL skončilo na sedmém místě se 45 body a skóre 47:40. 

Zdroj: fcslovanvelvary.cz

FK Mladá Boleslav B

Mladoboleslavští fotbalisté patří do skupiny rezerv (Teplice, Dukla Praha, Bohemians), které se v minulém ročníku praly o umístění v prostředku tabulky. B-tým FK MB skončil na desátém místě se shodným počtem bodů s Duklou Praha.

Zdroj: fkmb.cz

FK Viktoria Žižkov

Slavná pražská Viktorka hledá cestu ze současné krize. S minulým ročníkem Fortuna národní ligy se rozloučila se ziskem 18 bodů. Už nyní ale vyhlašuje ty nejvyšší cíle – opětovný postup zpátky do FNL!

Zdroj: fkvz.cz

FK Ústí nad Labem

Ústecká Arma, která spadla z druhé ligy, bude jistě dalším horkým kandidátem na postup. Vyměnila trenéra a už teď má za sebou přátelský zápas s ligovými Teplicemi, v sobotu se postaví Liberci.

Zdroj: Facebook/FK Ústí n. L.

FK Pardubice B

Pardubičtí se v uplynulé sezoně vyhnuly propasti v podobě sestupu, skončily na čtrnáctém místě. Na předposlední rezervu Liberce však měly náskok devíti bodů.

Zdroj: fkpardubice.cz

Třetiligová skupina B bude nabitá kvalitou od prvního až po poslední tým. Rozhodovat může každičký bod. Kolínští se ke svému prvnímu tréninku sejdou v pondělí 11. července a už v pátek 15. července vyzvou v Borkách FK Nové Sady, následující den přivítají rezervu Jablonce. Kompletní rozpis přátelských zápasů najdete ZDE.