Sparta versus Arsenal. Kolín vyrazí do České Lípy

Ve druhém jarním kole vycestují Kolínští k venkovnímu zápasu do České Lípy. V sobotu se střetnou od 14:30 s místním Arsenalem.

Českolipští fotbalisté vstoupili do jarní fáze České fotbalové ligy po vcelku zajímavé přípravě, ve které poznali porážku pouze dvakrát z celkem sedmi utkání. V první zápase nestačili na SK Hřebeč, v generálce pak na druholigový Varnsdorf. Špatná dopravní situace je navíc připravila o soupeře z Německa, naplánovaný měli zápas s Borea Dresden, jenže hosté nemohli do České Lípy dorazit. V úvodním kole ČFL pak doma hostili Brozany a vybojovali alespoň bod po bezbrankové remíze. I díky jednobodovému zisku jsou na dvanáctém místě s šestnácti body a skóre 18:30. Střelecky je na tom nejlépe 24letý Matěj Šimon, dosud se trefil pětkrát.

Kolínu první jarní kolo nevyšlo vůbec podle představ. Přestože do utkání s Živanicemi vstupoval jako favorit, hosté prokázali střelecký apetit, v Borkách srazili sparťany čtyřmi góly. Za Kolín se prosadil pouze Jaroš, který upravoval skóre pět minut před konečným hvizdem. Po celkem šestnácti odehraných zápasech mají Kolínští nasbíraných devatenáct bodů se skóre 26:30. Na ligové vítězství čekají čtyři soutěžní zápasy. Mezi top střelci soutěže je i Dominik Veselý, který má na svém kontě devět přesných zásahů, na prvního Žežulku ztrácí dva góly, naopak na dotírající trio Brdička, Dao a Černý má náskok jedné branky.

Kolíňáci ve vzájemných zápasech s Českou Lípou dosud nepoznali porážku. Ze čtyř odehraných duelů brali hned třikrát plné vítězství, jednou se mužstva rozešla smírně. Naposledy, tedy v podzimní části, navíc Kolíňáci ani neinkasovali, po dvou gólech Veselého a jednoho Neuberga vyhráli 3:0. Jak dopadne utkání s pořadovým číslem pět? Dozvíme se už zítra. Utkání začne ve 14:30.