Kolín na vlně neporazitelnosti

K neuvěřitelným jednadvaceti zápasům bez porážky přidali kolínští fotbalisté další vítězný mač. V Den vítězství hostili v Borkách o záchranu bojující Dvůr Králové nad Labem. I přes neproměněnou penaltu svého soupeře zdolali 2:0, připsali si další tři body a na čele tabulky divizní skupiny C si vytvořili jedenáctibodový náskok!

Do zápasu musel trenér Pavlík vymyslet určité změny, protože mu kvůli zranění stále chybí několik hráčů. Na lavičce se poprvé objevili i dorostenci Petr Koutský a Marek Soukup. Základní sestava pak v nezměněném formátu hrála téměř celý zápas. Přesto to byl Kolín, který od prvních minut udával tempo hry. Jako první o sobě dali vědět Pavel Čapek, po něm Ondřej Soběslav, jenže ani jeden pokus nebyl přesný. V 9. minutě hlavní sudí odpískal po faulu na Vondráčka pokutový kop, jenže Sodomu vychytal hostující brankář Dobřichovský.

Domácí dobývali královédvorskou obranu, ale míč do její sítě si cestu nenašel ani po nepříjemném centru Koděry či razantní střele Šindeláře zpoza vápna. Hosté zahrozili kolínské defenzivě ve 22. minutě. Situaci po standardní situaci ani oni nevyřešili gólově a účet zápasu zůstal i nadále nepopsán. Kolínská píle na sebe však nenechala dlouho čekat. Ve 32. minutě uklidil hlavou míč do královédvorské branky Ondřej Soběslav a prolomil nerozhodné skóre – 1:0. Do poločasového hvizdu to zkoušeli ještě Čapek, Šindelář a Sodoma, ale na navýšení stavu zápasu nedošlo.

Ve druhém dějství hosté mírně ožili. Začali s Kolíňáky více běhat. To vedoucí celek tabulky nijak zvlášť nerozhodilo a nadále si vypracovával další slibné šance. V hlavičkových příležitostech se ocitli během 55. minuty Štancl či Sodoma, oba pokusy skončily mimo brankovou konstrukci. V 61. minutě se šikovně s míčem otočil Sodoma, jeho následná střela levačkou ale také mířila pouze vedle. Ovoce domácí sklidili v 72. minutě. Po rychlém brejku sice brankář Dobřichovský vychytal Milece, okamžité pěkné střele Pavla Čapka už ale nezabránil a Kolín se dostal do dvoubrankového vedení – 2:0. Ve zbytku zápasu si Kolínští hlídali své vedení a drželi míč na svých kopačkách. Své debuty v A-týmu si také odbyli již jmenovaní Petr Koutský a Marek Soukup.

Stejně jako před čtrnácti dny, opět o výsledku rozhodl pěkně umístěnou hlavičkou Ondřej Soběslav. Kolín tak prodloužil svou neporazitelnost na 22 zápasů a využil dalšího zaváhání Vysokého Mýta, které v sobotu pouze remizovalo v Kosmonosech. Na čele tak má velmi nadějný náskok v podobě jedenácti bodů!  Příští týden jede naše mužstvo do Trutnova.

STATISTIKY

Branky: Soběslav, Čapek P.
Rozhodčí: Bečvář – Schmeisser, Mach.
ŽK: Štancl – Picha, Tomeš, Ráliš D., Ráliš M.
Diváci: 200.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Čapek A., Koděra (84′ Vácha), Šindelář (77′ Němec), Vondráček (K), Sodoma (89′ Koutský), Routek, Čapek A. (89′ Soukup), Milec, Soběslav.

TJ Dvůr Králové n. L.: Dobřichovský – Picha, Rejl, Tomeš (87′ Formánek), Janoušek, Hruška (K) (70′ Stevanovič), Martinec (Ráliš M.), Vitebský, Machač, Plašil, Ráliš D.

Napsat komentář

+ 35 = 41