Poslední zápas roku! Jedeme do Chlumce

Poslední zápas podzimu! Kolínští sparťané se s první polovinou České fotbalové ligy rozloučí sobotním duelem s Chlumcem nad Cidlinou. Na hřišti pátého celku zápas začne v 10:15. Zápas nejspíš budete moct sledovat na tvcom.cz.

Chlumečtí fotbalisté uzavírají nejlepší pětku soutěže se shodným počtem bodů s Ústím nad Labem. Případná porážka je ale může posunout níže, dotáhnout se na ně může až devátý Hradec Králové. Chlumečtí mají aktuálně po odehraných čtrnácti zápasech dvacet čtyři bodů a skóre 17:16. Z posledních pěti třetiligových zápasů vyhráli dvakrát, a to s Přepeřemi a v dosud posledním kole přemohli i v početní nevýhodě Teplice. Jednou remizovali (Benešov) a dvakrát prohráli (Jablonec, Hradec Králové). V MOL Cupu se před třemi týdny utkali s ligovým A-týmem Hradce Králové, podlehli mu 4:0.

Kolínští zažili vynikající podzim. Kromě vysoké porážky na teplických Stínadlech se všemi soupeři drželi krok a potrápili i favority na postup. V posledním domácím zápase porazili rezervu Pardubic jen těsně 1:0 gólem Jirky Sodomy z poloviny prvního poločasu. Patří jim s dvaceti devíti body druhé místo, a to se čtyřbodovým náskokem na Teplice a tříbodovou ztrátou na Žižkov, který má ještě zápas k dobru. Sparťané se mohou pyšnit nejlepší ofenzivou, za čtrnáct zápasů nasázeli třicet dva branek. Z toho hned jedenáctkrát pálil přesně Jirka Sodoma.

Mužstva se spolu střetla pouze jednou. V letošní zimní přípravě. Kolín Chlumci podlehl 1:0. Jak tedy dopadne první soutěžní mač druhého celku s pátým? To se dozvíme v sobotu 12. listopadu, zápas začne v 10:15.