Novým koučem Kolína je Vasil Boev

Kolínští fotbalisté mají po pěti dnech nového trenéra. Petra Pavlíka nahradí trenér Vasil Boev. Proti Kolínu vedl například Benešov nebo Litoměřicko, prošel i Slavií Praha. Smlouvu má platnou do konce podzimní části.

Neuspokojivé výsledky přiměly vedení Sparty Kolín k radikálnímu zásahu. V pátek odvolalo trenéra Petra Pavlíka a v nedělním zápase v Mladé Boleslavi mužstvo vedl manažer Jaroslav Havrda. Nyní už kolínští fotbalisté znají svého nového trenéra. Je jím 49letý Vasil Boev, který je původem z Bulharska. V Česku však žije od roku 1997 a kromě trénování se i aktivně věnuje hraní fotbalu v Horních Počernicích.

„Jednali jsme s více trenéry. Nakonec volba padla na Vasila,“ říká manažer Jaroslav Havrda. Boev jako hlavní trenér vedl třeba Litoměřicko, Ďáblice nebo naposledy Benešov, kde skončil po utkání s Letohradem. Asistoval také Danielu Smejkalovi ve Vlašimi nebo Erichu Brabcovi v mládežnické kategorii Slavie Praha. Má mnoho zkušeností a věříme, že má týmu co předat a přinese do kabiny i nový impulz,“ komentuje Havrda.

Boev kývl Kolínu na nabídku v úterý odpoledne. „Skončil jsem v Benešově a shodou okolností dva týdny na to skončil v Kolíně pan Pavlík. Setkali jsme se s manažerem panem Havrdou a domluvili jsme se,“ říká Boev. Přichází s jasným úkolem. Pozvednout herní projev a pomoci mužstvu k dosažení co nejlepšího výsledku. „Chceme být úspěšní, stabilizovat tým a pohybovat se v horních patrech,“ hlásá nový trenér Boev. Smlouvu má platnou do konce podzimní části, kdy se rozhodne o jeho dalším působení v klubu. Trenére, ať se daří!

V následujících dnech vám přineseme rozhovor s novým koučem.