Kolíňáci si v derby s chutí zastříleli.

V rámci čtvrtého divizního kola hostili kolínští fotbalisté kutnohorskou Spartu. Dle předzápasových předpokladů byli domácí favoritem, neboť oba týmy stály v tabulce na opačných koncích. Kolín na místě prvním, Kutná Hora bez bodu na posledním místě. Překvapení Kolíňáci nedopustili a doslova svého soupeře rozstříleli.

Kutnohorští stále čekají na prolomení své mizérie. Po utkání v Kolíně je však ještě větší než doposud. Kvalitativní rozdíl byl na hřišti patrný již od první minuty. V první akci se Vojta ocitl zcela sám před brankářem, avšak neproměnil. Ve 3. minutě se rozehrávala standardní situace v blízkosti hostující branky. Duo Koděra – Vondráček ji zahráli excelentně! Vondráček přiťukl na Koděru, který nádherou střelou orazítkoval pouze tyč. Skóre se nezměnilo ani v následující minutě, kdy osamoceného Sodomu zneškodnil brankář Malý.

Kolínská branková mašina se nastartovala již v 6. minutě. Vojta našel ve vápně Adama Čapka, který otevřel skóre zápasu – 1:0. Soupeřova obrana působila jako při dnu otevřených dveří a kolínští hráči se často a snadno dostávali za ní až ke kutnohorskému brankáři. Předchozí dvě podobné situace domácí nevyužili, Lukáš Šindelář však nabídnutou šanci nezahodil. Před brankářem balon včas zasekl a následně ho poslal do odkryté branky – 2:0. Šancí bylo k vidění víc než dost, v 18. minutě se ke střele po nepřímé standardce po malé domů dostal Sodoma. Míči v cestě do branky zabránil jeden z obránců. Další navýšení vedení přišlo ve 25. minutě. Ve vápně se jako první k míči dostal Milan Vácha a poradil si na výbornou! – 3:0. Ve 31. minutě opět souboj Šindelář versus Malý. Vítězněji z toho minisouboje vyšel Šindelář, který svého soka přeloboval a nabídnul vynikající pozici pro Adama Čapka. Pro toho to byla snadná práce a poslal Kolín do již čtyřbrankového vedení – 4:0. Kolínský brankář Kubát na svou první větší práci čekal až do 33. minuty, s kutnohorským výpadem si ale dokázal poradit, a tak opět zaútočili domácí. Na konci brilantní kombinace byl připraven skvěle hrající Jiří Sodoma, a stejně jako rozdával míče svým spoluhráčům si dokázal poradit i v zakončení – 5:0. Chvíli před poločasovým hvizdem se sám před hostujícím gólmanem objevil Jakub Vojta. Míč si před ním hodil doleva a střelou do prázdné branky nastolil skóre 6:0.

Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti. Kolínští hráči mírně polevili, ale i přesto soupeře nepouštěli do ničeho vážnějšího. Tedy s jednou výjimkou. V 56. minutě hlavou trkl do míče Zumr a vsítil jediný kutnohorský gól – 6:1. Odpovědi se o 4 minuty později ujal Adam Čapek. Podržel míč ve vápně a tváří v tvář brankáři nezaváhal. Dovršil svůj hattrick a zvýšil na 7:1. Kolíňáci stále neměli dost a soupeřově obraně nejspíš přivodili špatné sny pro nadcházející dny. V 69. minutě naskočil na míč z rohového kopu Jakub Vojta – 8:1. V 73. minutě po druhé v zápase skóroval Lukáš Šindelář, jehož mladší bratr Honza hraje v týmu Kutné Hory. Zvýšil na 9:1 a ještě zbyl dostatek času na vstřelení desáté branky. Slavným mohl být v 77. minutě Bareš, z rychlého úniku však branku nepřidal. A tak se této úlohy zhostil Lukáš Šlehofer. V 82. minutě nádherně využil standardní situace z hranice velkého vápna a vyslal míč do dolního rohu – 10:1.

Kolínští se tak aktuálně nachází v čele tabulky Fortuna Divize skupiny C a mají perfektně našlápnuto. Jsou v laufu a na jejich fotbal je radost se dívat. Nesmí však usnout na vavřínech, příští týden zajíždí na půdu Sokola Libiš. Gratulujeme taktéž výhercům naší poločasové losovačky! Zúčastnit se můžete opět při pohárovém zápasu s Žižkovem (23. 9. 2020 od 16:00 hodin).

Branky: 3x Čapek, 2x Šindelář, 2x Vojta, Vácha, Sodoma, Šlehofer
Rozhodčí: Janíček – Hrkal, Havlík
ŽK: Sodoma, Milec – Malý, Bílek, Nekvinda, Zelenka, Tichý, Marek
Diváci: 360

SK Sparta Kolín: Kubát – Štancl (55‘ Suchý), Čapek A. (67‘ Veselý), Šindelář, Vojta, Vondráček (K) (77‘ Čapek P.), Sodoma (77‘ Bareš), Koděra, Vácha, Milec (55‘ Šlehofer), Soběslav

Sparta Kutná Hora: Malý – Bílek, Exner (46‘ Tichý), Saulich (46‘ Šindelář), Prokůpek (38‘ Zelenka), Nekvinda, Piskač, Wolf (K) (75‘ Kolůvek), Marek, Hradílek, Cimr

Napsat komentář

8 + 1 =