Rozhodla první půle, Kolín zvítězil v Hradci Králové

Kolínští fotbalisté odehráli o první říjnové neděli duel devátého kola na hřišti Hradce Králové. Soupeř posilněný šesti hráči širšího výběru A-týmu Kolíňáky nerozhodil, z půdy královéhradeckých Votroků si odvezli vítězství 3:0. Za týden tak mohou atakovat první příčku tabulky!

První minuty se odehrávaly spíše mezi vápny, Kolínští měly už v páté minutě první rohový kop, ovšem bez většího nebezpečí. Velmi dobře si počínali i kolínští obránci, Hradecké nepustili do žádné příležitosti. Poprvé se k razantnějšímu zakončení dostal po rychlé kombinaci Hakl, Patrik Vízek, který mimo jiné hájil kolínskou branku v sezoně 2015/16 a aktuálně dělá dvojku v A-týmu Hradce Králové, první kolínské nebezpečí zažehnal na rohový kop. Na druhé straně musel být Otáhal v pohotovosti při střele Kosaře, zamířila však těsně nad břevno. Z dalšího útoku už bylo veselo. Dlouhý pas za obranu našel Sodomu, který z první přehodil vysoko postaveného Vízka. Ve 13. minutě se tak Kolínští dostali do jednobrankového vedení.

Domácí mohli po třech minutách srovnat. Neuberg v pokutovém území neubránil Dvořáka a zfauloval ho. K penaltovému puntíku se postavil Trusa, střelu do pravé části brány ale Otáhal výborně vystihl! Deset minut před poločasovou pauzou hosté udeřili znovu. Sodomova parádní šajtle našla na druhé straně hřiště Oskara Fotra, který překonal královéhradeckého brankáře – 0:2! Domácí se navíc dostali ve 44. minutě do oslabení. Druhou žlutou kartu a posléze i červenou uviděl za ostrý skluz na Hakla ligový Michal Leibl, který byl o den dříve na lavičce áčka v utkání s pražskou Spartou. Kolín se tak dostal do přesilovky, kterou okamžitě zužitkoval. V posledních vteřinách první půle trefil Dominik Veselý míč hlavou jako třetí v zápase rozvlnil domácí síť – 0:3! 

Veselého zásah byl zároveň posledním v utkání. Kolínští udrželi čisté konto a po zásluze si z Hradce Králové odvezli plný počet bodů. Už nyní se však musí pořádně připravit na další kolo. V něm totiž v Borkách přivítají věhlasnou Viktorii Žižkov. Nejenže se utkají s hlavním adeptem na postup, ale také ho mohou dotáhnout na prvním místě! Proto přijďte v sobotu 8. října na městský stadion v Kolíně, od 10:15 se bude rozhodně na co dívat.

STATISTIKY

Branky: Sodoma, Fotr, Veselý.
Rozhodčí: Matějka – Klečka, Erlebach.
ŽK: Leibl, Hlaváč – Vondráček.
ČK: Leibl.
Diváci: 137.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl (66′ Routek), Neuberg, Milec – Vondráček (K) – Hakl (81′ Šnajdr), Čapek P. (88′ Čapek A.), Breda, Veselý – Fotr (88′ Mansfeld), Sodoma (88′ Jaroš).

FC Hradec Králové B: Vízek – Ševčík, Leibl, Mahr (75′ Šípek), Hlaváč, Koubek (64′ Hypšman), Kosař (K), Doležal, Jurčenko (46′ Holovatskyi), Trusa (64′ Hodač), Dvořák.