Start nového ročníku nevyšel, v MOL Cupu končíme

První utkání nové sezony sehráli Kolíňáci v rámci předkola MOL Cupu na hřišti divizní Libiše. Odložený zápas vyšel lépe domácím, v divoké přestřelce zvítězili 5:3 a utnuli kolínskou cestu pohárem.

Vydatný déšť a podmáčené hřiště zamezily sehrání předkola domácího poháru v původním termínu. Kolínští fotbalisté se do Libiše vydali tedy znovu, ve středu 3. srpna. Přestože na hřišti divizního celku, který v minulé sezoně skončil na devátém místě, byl favoritem nováček České fotbalové ligy z Kolína, výsledek byl zcela opačný. Studená sprcha přišla už ve 4. minutě, kdy se trefil Jakub Moravec.

Kolínští tak začali dotahovat nepříznivé skóre. Srovnat se jim povedlo v 15. minutě zásluhou navrátilce do kolínské ofenzivy Dominika Veselého. Radost z vyrovnání ale po třech minutách zmizela. Vedení domácímu celku vrátil Tomáš Přibyl a Kolín opět ztrácel. Ve 22. minutě Kolín znovu srovnal krok, druhý gól vstřelil kapitán Jiří Vondráček. Remíza do poločasu ale nevydržela,  ve 37. minutě se podruhé prosadil Jakub Moravec  a zařídil pro svůj tým příjemnější odchod do kabiny.

Na začátku druhého poločasu se přihlásil o slovo znovu Dominik Veselý, po čtyřech minutách zařídil další vyrovnávací branku. Pak už góly dávali jen domácí fotbalisté. O minutu později završil hattrick Moravec, v 77. minutě zatloukl poslední hřebíček do rakve druhým gólem Přibyl. Kolínští tak padli v Libiši 5:3 a rozloučili se s domácím pohárem.

Reparát mohou složit už tuto sobotu. Začíná Česká fotbalová liga, na úvod soutěže zamíří na hřiště Živanic, které v uplynulé sezoně skončily na třetím místě. Utkání začíná v 17 hodin.

STATISTIKY

Branky: 3x Svoboda, 2x Přibyl – 2x Veselý, Vondráček.
Rozhodčí: Lerch – Polena, Andras.
ŽK: Dušek – Čapek P.
Diváci: 165.

TJ Sokol Libiš: Kundrát – Macháček (K), Elysberg, Buldra (84‘ Vetešník), Přibyl, Stibora (20‘ Zimmermann), Menčl (84‘ Lohoyda), Jánský, Moravec (73‘ Dušek), Mlejnek, Smetana.

SK Sparta Kolín: Otáhal – Routek (46‘ Koděra), Soběslav (46‘ Mansfeld), Čapek A. (46‘ Štancl) – Milec – Hakl, Čapek P., Vondráček (K), Šnajdr – Sodoma (75‘ Skořepa), Veselý.