Generálka na ligu. Sparťané vyzvou rezervu Dukly

Poslední přátelské utkání čeká kolínské fotbalisty v sobotu 29. července. V 10 hodin rozehrají mač s rezervou Dukly Praha. Buďte u toho, liga začíná už za týden!

Kolíňáci v přípravě prozatím nepoznali porážku. Nejprve porazili pražský Újezd vysokým rozdílem, poté remizovali s Neratovicemi a Českým Brodem. Nyní je však čeká mužstvo ze stejné soutěže, jen z druhé skupiny.

Duklácký B-tým zahájil přípravu stejně jako Kolín v pondělí 11. července. Dosud stihl odehrát turnaj O pohár města Český Krumlov, ze kterého odešel s bronzovým umístěním. Následně se také tým pod vedením trenéra Aleše Majera střetl se třetiligovým Ústím nad Labem, jemuž podlehl 4:1. Ve středu také nestačil na postupující rezervu Slovanu Liberec, tentokrát rozdílem 5:2.

Sobotní soupeř je tradičním účastníkem České fotbalové ligy. V minulé sezoně se mužstvo umístilo na jedenáctém místě se ziskem třiceti osmi bodů, shodně s Hostouní a devátým Pískem. Od sestupujících příček Pražany dělilo deset bodů, naopak od postupové baráže bodů dvacet sedm. Skóre měli vyrovnané, nasázeli i inkasovali rovněž čtyřicet devět gólů.

Tým Sparty Kolín se s pražským celkem střetl naposledy v zimní přípravě před jarní fází uplynulé sezony. Tehdy Kolínští zvítězili 3:1. Dvakrát se trefil Ondřej Sodoma, jednou jeho bratr Jiří. Oba však v sobotním zápase pravděpodobně budou chybět.