Zůstane kolínská tvrz nadále nedobyta?

Poslední zářijová sobota nabídne fotbalovým fanouškům utkání osmého kola České fotbalové ligy. V 10:30 hodin přivítají kolínští fotbalisté B-tým  Mladé Boleslavi. Zůstane stadion v Borkách nedobyt? Přijďte se podívat a podpořit kolínské borce!

Rezervní tým ligového mužstva momentálně drží sedmé místo v tabulce. Výsledky mají od začátku sezony jako na houpačce. Sezonu zahájili remízou v Hradci Králové (1:1), následovalo těsné vítězství s Benešovem (1:0). Týden na to poprvé Mladoboleslavští poprvé padli, body ztratili v Teplicích (4:2). Chuť si spravili ve čtvrtém kole, doma deklasovali Chlumec nad Cidlinou s čistým kontem (4:0). Pak znovu remizovali, na hřišti nováčka z Mostu oba týmy vstřelili po jedné brance (1:1). O další týden později padli doma s Brozany (2:0), v posledním odehraném kole naopak zvítězili ve Velvarech (2:1). Dosud nasbírali celkem 11 bodů, přičemž mají skóre 10:8.

Třetí Kolín v sezoně padl rovněž dvakrát – nejprve v Zápech (3:2) a posledním kole v Přepeřích (3:1). Za to doma působí sebejistě, z odehraných třech zápasů v Borkách vytěžil plný počet bodů. Postupně Kolínští v Borkách porazili Most (6:0), Brozany (3:2) a Velvary (4:2). Kromě dvou venkovních porážek jednou zvítězili, na úvod ČFL vykradli Živanice (3:2) a v 5. kole remizovali v Jablonci (1:1). Na čtvrté Zápy mají náskok jednoho bodu, přičemž mají odehráno o jeden zápas víc. Naopak na druhé Ústí nad Labem ztrácí body čtyři, od Žižkova, který má o zápas méně, je dělí bodů pět.

Odehrané zápasy nepredikují favorita, ani neslibují mnoho vstřelených branek. Dosud se spolu mužstva střetla čtyřikrát v sezonách 2006/07 a 2007/08. Tenkrát spolu mužstva dvakrát remizovala – v září 2006 v Kolíně 2:2, poté v říjnu 2007 v Mladé Boleslavi – 0:0. Jednou zvítězila Boleslav 1:0, a to doma v dubnu 2007. Kolín bral tři body z utkání z června 2008, stejným výsledkem 1:0. Jak dopadne páté vzájemné střetnutí a uchrání si Kolín svou domácí půdu počtvrté v řadě v aktuální sezoně? Přijďte se podívat!