Souboj o druhé místo. Kolín hostuje ve Velvarech

Dvacáté první kolo České fotbalové ligy nabídne přímý souboj o druhé místo v tabulce pro skupinu B. Kolínští totiž zavítají do Velvar na Kladensku. Šlágr kola navíc proběhne netradičně už v pátek od 11 hodin.

Kolínští se po dalším domácím bodovém zisku, kdy po dramatickém průběhu remizovali s rezervním týmem Jablonce nad Nisou 2:2, pokusí poprvé v jarní části bodovat na hřišti svého soupeře. Ani tentokrát je nečeká nic jednoduchého, rozdají si to s aktuálně třetími Velvary, které v domácím prostředí nedávají soupeřům body zadarmo. Kolíňákům jistě může pomoci důležitý bod z domácího prostředí, který zařídili dvě minuty před koncem základní hrací doby. A také se poprvé v jarní části prosadil Jiří Sodoma, se dvanácti góly nejlepší týmový střelec. Dostal se znovu na dostřel vedoucích hráčů – Radka Voltra a Ladislava Vopata (14). Kolínští mají s bilancí 10-3-6 třicet tři bodů a skóre 35:33.

Velvary si na svém stadionu body přísně střeží. Z posledních pěti domácích soutěžních zápasů ani jednou neprohráli. Na jaře navíc doma neztratily jediný bod – porazily Benešov a Chlumec nad Cidlinou. Naopak stejně jako Kolínu se Velvarským nedaří na venkovních hřištích. Nejprve padli v Teplicích, následně i v Mostu shodně 2:1. Aktuálně jim tedy patří třetí místo, na Kolín ztrácejí dva body. Celkem jich mají třicet jedna, skóre 32:25 a bilanci 9-4-6. Nejlepším střelcem týmu i celé soutěže je Ladislav Vopat se čtrnácti góly.

Spolu se mužstva střetla jen jednou, na podzim této sezony. Tehdy fanoušci v Borkách viděli šest branek. Na vedoucí gól Veselého zareagoval právě Vopat, do konce první půle se prosadili ještě Breda a Vondráček. Na 4:1 zvýšil ve druhém poločase Sodoma, v závěru jen na konečných 4:2 dokázal snížit Richter.