Týmový výkon, Sodomova kanonáda. Kolínští si poradili s Teplicemi

Na podzim Kolínští padli na teplických Stínadlech vysokým rozdílem. V odvetě si však se svým soupeřem dokázali poradit. Z mnoha šancí se čtyřikrát prosadil Jiří Sodoma, hosté domácím zavařili zejména v posledních deseti minutách zápasu, kdy dvakrát skórovali a trefili tyč. Kolíňáci hektický závěr přežili a po vítězství 4:2 berou všechny body. „Kdyby ten zápas skončil jinak, bylo by to nezasloužený,“ hlásá čtyřgólový Jiří Sodoma.

Zpočátku hra probíhala především uprostřed hřiště, mezi vápny. Hosté se snažili prodrat do kolínského pokutového území centrovanými balony, jenže obrana Kolína koncentrovaně vytrvala. Na druhé straně už ve čtvrté minutě pálil Vondráček, zařízení ale netrefil. Otěže utkání postupně přebírali domácí. Ve dvanácté minutě se do první nebezpečné situace dostal Sodoma, gólman byl ale pohotový.

O minutu později Sodoma nastřelil tyč teplické branky, další minutu na to zamířil mimo tři tyče. Kolínskému kanonýrovi dlouho nebylo přáno. „Měl jsem tam nějaké šance. Po té první, kterou jsem nedal, ta byla tisíciprocentní, dostal jsem se malinko dolu v hlavě.,“ říká Sodoma. Za teplické byl blízko skórování Sy, jenže ani on skóre nepohnul. Do další šance se dostal opět Sodoma. Tentokrát se řítil na Četverika. Udělal mu kličku, jenže delší, než by potřeboval a střelu z úhlu vykopl z brankové čáry Procházka.

Kolín přidával na obrátkách. V šancích postupně Šnajdr, Štancl nebo Neuberg, ale gólově se nikdo prosadit nedokázal. Jiří Sodoma své střelecké prokletí v zápase prolomil ve třicáté první minutě. Veselý utíkal sám na bránu Teplic a těsně před brankářem vybídl do tutové šance právě Sodomu. Ten se do okryté brány nemýlil. „Neřekl bych, že mě to dostalo úplně nahoru, ale malinko mě to zklidnilo, že jsme se dostali do vedení. Začal jsem si trochu věřit a pak už to bylo dobrý,“ povídá Sodoma.

Další gól mohl přidat ve třicáté sedmé minutě. Hlavou míč vyslal ale mimo hostující bránu. Ke konci poločasu se Tepličtí hnali k vyrovnání a v závěrečných minutách zatlačili Kolín na jeho vlastní polovině. Žádnou vyloženou šanci si nevytvořili, a tak první poločas skončil jednobrankovým vedením Kolína. „Byli jsme strašně překvapení tím, co tady Teplice hráli. My jsme čekali běhavý mančaft, silný na balonu doplněný zkušenými hráči,“ tvrdí kolínský útočník.

Druhé dějství začali aktivně znovu domácí. Už po pěti minutách Snížek hledal ve vápně Veselého, tomu míč na poslední chvíli sebral hlavou obránce. Tři minuty na to chtěl využít propadnutí obrany Šnajdr, jeho pokus brankář chytil. Čas domácích nastal v šedesáté minutě. Hakl nacentroval na Šnajdra, který sklepl pro Sodomu. Ten míč šťouchnul do sítě a svým druhým gólem zvýšil na 2:0. „Zlomilo se to po tom druhém gólu. My jsme za tím šli od začátku, byli jsme lepším týmem. Byla to otázka času, kdy dáme góly a dostaneme se do vedení,“ tvrdí lídr třetiligových střelců.

Sodoma potřetí. Čtyři minuty mu stačily na další gól. Utekl po levé straně hřiště a ránou pod víko nedal Četverikovi šanci – 3:0. V sedmdesáté šesté minutě bylo ještě veseleji. Šnajdr potáhl míč po lajně, ve vápně našel Bredu, který našel na středu pokutového území Jiřího Sodomu. Zachoval chladnou hlavu, míč si strčil doprava a skóroval po čtvrté v zápase – 4:0.

Přestože se skóre zdálo jako jasná věc, hosté v poslední desetiminutovce chytili druhý dech. V osmdesáté minutě snížili zásluhou Hadince na 4:1, šest minut na to utekl po levé straně Kodad a přízemní střelou propálil Přibyla – 4:2. V devadesáté minutě ještě Sy trefil pouze pravou tyč domácí brány. Kolínští tak hektický závěr zápasu ustáli a po přesvědčivém výkonu berou všechny tři body za vítězství 4:2. „Musím říct, že jsme hráli opravdu dobře, k ničemu jsme je nepustili, byli jsme na balonu a vytvářeli jsme si šance. Je to naprosto zasloužené vítězství a jsem rád, že jsme jim oplatili tu podzimní porážku,“ uzavírá hodnocení Sodoma.

Do konce sezony zbývají Kolínu dvě utkání. V příštím týdnu sparťané zajíždějí do Pardubic, v posledním kole pak v Borkách hostí Chlumec nad Cidlinou. Buďte u toho s námi!

STATISTIKY

Branky: 4x Sodoma – Hadince, Kodad.
Rozhodčí: Šmát – Beneš J., Beneš A.
ŽK: Štancl, Šnajdr, Breda – Hadinec.
Diváci: 150.

Fotogalerie: jackfoto.cz | Foto: Jan Kobzáň.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Soukup, Hakl, Veselý (90+1‘ Drobnyi), Vondráček (K), Sodoma J. (84‘ Koutský), Šnajdr (90+1‘ Zeman), Pelyak (84‘ Routek), Snížek (75‘ Breda), Neuberg.

FK Teplice B: Četverik – Sarr, Ljevakovič (K) (16‘ Vachoušek M.), Sy, Procházka, Beránek, Jamrich (72‘ Hadinec), Lukáš, Kodad, Lüftner (65‘ Gornický), Korselt (46‘ Nsunzu).