Bod z venku a Sodoma lídrem. Kolínští remizovali v Ústí nad Labem

Po šesti zápasech se kolínskému mužstvu podařilo vybojovat bod z venkovního zápasu. Po parádním obratu byli blíže vítězství, domácí ale v závěru první půle vyrovnali. Sparťané už žádnou ze slibných šancí neproměnili a z Ústí nad Labem odvezli cennou remízu 2:2. Dvakrát se trefil Jiří Sodoma, který se tak osamostatnil na čele střelců třetiligové skupiny B.

Náročný program byl na Kolíňácích patrný. Po sobotním mači s Benešovem hostili ve středeční dohrávce Přepeře, se kterými museli také dotahovat nepříznivý výsledek. Vstup do zápasu dvacátého sedmého kola byl poněkud rozpačitý. „Bylo cítit, že jsme hráli. Prvních deset minut od nás nebylo dobrých,“ říká útočník Jiří Sodoma. Ve čtrnácté minutě navíc inkasovali, a i tentokrát museli dohánět jednobrankovou ztrátu. Domácí zachytili chybnou Soukupovu přihrávku, vydali se na bleskový brejk po levé straně, odkud dal Černý velmi dobrý míč za obranu a na Kolaříkovi bylo jen doklepnout míč do téměř odkryté brány – 1:0.

„Paradoxně jsme po prvním gólu přebrali iniciativu, začali jsme hrát,“ povídá Sodoma. Čtrnáct minut, během kterých si Kolínští vypracovali několik slibných šancí, trvalo, než se také prosadili a srovnali se soupeřem krok. Čapkův centr od rohového praporku zamířil na hlavu Soukupa, poté Hakl krkolomně vracel míč do vápna, kde ho Neuberg dovoleně ubránil před brankářem a Jiří Sodoma ho doklepl do sítě – 1:1. O šest minut později podobná situace. Znovu se k rohu postavil Čapek, který i tentokrát vyslal do ústeckého pokutového území zajímavý centr. S trochou štěstí se balon odrazil k Jiřímu Sodomovi a hosté se radovali podruhé v krátkém časovém úseku – 1:2. „Měli jsme další náznaky na zvýšení náskoku, zápas jsme měli pod kontrolou,“ říká dvougólový střelec Sodoma, který se díky těmto zásahům osamostatnil na prvním místě mezi střelci skupiny B.

Neproměněné příležitosti se staly Kolínu osudnými. V poslední minutě prvního poločasu nejprve Kolínští dokázali odvrátit nebezpečný centr ze vzdálené standardky, následný centr však propadl vápnem až na zadní tyč na kopačky Davida Černého, který se rovněž nemýlil a lehkou střelou na vzdálenější tyč vyrovnal stav utkání na 2:2.

Ve druhém poločase, který se víceméně odehrával spíše uprostřed hřiště mezi vápny, byli ke vstřelení rozhodujícího gólu přece jen Kolíňáci, avšak žádnou příležitost se jim proměnit nepodařilo. „Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát,“ tvrdí Sodoma. Další gól nepřidali ani domácí, mužstva se tak rozešla po jednom bodu za remízu 2:2. „Bod z venku bereme, protože se nám teď dlouhodobě venku nedařilo. Nechci říct, že jsme spokojení nebo nespokojení, je to něco mezi. Prostě jsme neprohráli a jdeme dál, musíme za týden porazit Teplice,“ hlásá kanonýr Sodoma. S rezervním týmem Teplic se Kolínští střetnou v sobotu 27. května od 10:30 v kolínských Borkách. Přijďte je podpořit!

STATISTIKY

Branky: Kolařík, Černý D. – 2x Sodoma.
Rozhodčí: Langmajer – Duda, Kříž.
ŽK: Cantin, Černý O., Benda – Soukup, Hakl, Čapek.
Diváci: 200.

SK Sparta Kolín: Přibyl – Štancl, Soukup, Hakl, Veselý (86‘ Koutský), Vondráček (K), Sodoma J. (86‘ Sodoma O.), Čapek (70‘ Snížek), Neuberg, Šnajdr (78‘ Routek), Pelyak.

FK Ústí nad Labem: Dombrovskij – Hudec, Stružinský (83‘ Mayerhofer), Čítek (K), Jiránek, Černý D., Cantin, Kolařík (83‘ Zaspal), Černý O., Kubín (72‘ Jungmann), Benda.